Πιθανή συγχώνευση για Toshiba και Fujitsu

by George Polyzos • On 04-12-2015 • AT 2:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Newsroom

Toshiba-Radius14_lifestyle_3_Lores

Οι ιαπωνικές Toshiba και Fujitsu φέρονται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τομέων παραγωγής προσωπικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters οι δύο εταιρείες βρίσκονται ήδη στα πρώτα στάδια των μεταξύ τους διερευνητικών συζητήσεων σχετικά με το αν και πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί σχετική συμφωνία.

Η Toshiba ήδη έχει συμφωνήσει στην πώληση του τομέα παραγωγής οπτικών αισθητήρων, ενώ ανάλογη κίνηση ενδέχεται να γίνει στον τομέα παραγωγής επεξεργαστών.

Η μόνη δήλωση εκ μέρους της Toshiba ήταν ότι η εταιρεία εξετάζει αρκετές εναλλακτικές βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένων την αναδιοργάνωση τομέων και τη συνεργασία με άλλες εταιρείες. Ωστόσο, προς το παρόν καμία απόφαση δεν έχει παρθεί.

Από την πλευρά της η Fujitsu ήδη από τον Οκτώβριο έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον τομέα παραγωγής προσωπικών υπολογιστών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και αυτή εξετάζει διάφορες εναλλακτικές.

Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei από την πλευρά της αναφέρει ότι οι Toshiba, Fujitsu και Vaio (δηλαδή το τμήμα υπολογιστών που πουλήθηκε πέρυσι από τη Sony) εξετάζουν μία ευρύτερη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Εάν το σενάριο της τριμερούς σύμπραξης επαληθευθεί, τότε η νέα εταιρεία θα κατέχει μερίδιο αγοράς πάνω από 30% στην ιαπωνική αγορά. Αυτή τη στιγμή στην κορυφή της αγοράς προσωπικών υπολογιστών στην Ιαπωνία βρίσκεται η NEC Lenovo Japan Group με μερίδιο 26,3%. Εκπρόσωπος της Vaio χαρακτήρισε το δημοσίευμα της Nikkei σαν «εικασίες».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons