Πιθανή προσπάθεια εξαγοράς της BlackBerry από τη Lenovo

by George Polyzos • On 21-10-2014 • AT 12:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

BlackBerry-Z3

Η Lenovo φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε εξαγορά της BlackBerry, με την πρόταση να είναι πιθανό να κατατεθεί μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Benzinga, όπου μάλιστα γίνεται αναφορά στην πρόθεση της Lenovo να προσφέρει αρχικά 15 δολάρια ανά μετοχή, αλλά πιθανότερο θεωρείται το ενδεχόμενο η συμφωνία να «κλείσει» στα 18 δολάρια ανά μετοχή.

Στο δημοσίευμα τονίζεται το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2013, ο διευθύνων σύμβουλος της Lenovo είχε δηλώσει ότι η BlackBerry ήταν μία από τις εταιρείες που η κινεζική εταιρεία σκεφτόταν να εξαγοράσει. Μάλιστα, μέσα στο 2013 η Lenovo φέρεται να εξέτασε την προοπτική μίας εξαγοράς της BlackBerry, αλλά το θέμα συνάντησε την άρνηση της καναδικής κυβέρνησης, επικαλούμενη θέματα εθνικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση της πρόθεσης εξαγοράς της Motorola και πλέον το δημοσίευμα του Benzinga, αν επαληθευτεί, δείχνει ότι η Lenovo θέλει με κάθε τρόπο να αποκτήσει γρήγορα σοβαρές προσβάσεις στις «δυτικές» αγορές.  Παρά το γεγονός ότι η BlackBerry δεν εμφανίζεται τόσο ισχυρή όσο κατά το παρελθόν, εντούτοις διατηρεί 91 εκατομμύρια χρήστες στην υπηρεσία BBM και παραμένει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands στον χώρο των «επαγγελματικών» smartphones.

Επιπλέον, αναλυτές της TECHnalysis Research θεωρούν ότι ενώ το λειτουργικό σύστημα BB10 είναι εξαιρετικά αξιόλογο και σταθερό, δεν έχει καμία ευκαιρία να αποδείξει την αξία του έχοντας απέναντί του τα τεράστια επενδυτικά ποσά των Android, iOS (δηλαδή των Google και Apple) ή ακόμη και των Windows Phone της Microsoft.

Αντίθετα, η Lenovo εμφανίζεται να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει το λειτουργικό σύστημα της BlackBerry, ειδικά στο κομμάτι της αγοράς που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo ξόδεψε πρόσφατα το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά των low-end x86 server της IBM, ενώ παραμένει ο πρώτος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons