Πιστοποίηση από την CEA για τις Samsung UHD τηλεοράσεις του 2015

by George Polyzos • On 02-09-2015 • AT 9:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

SUHD TV with CEA 4K UHD Logo

Η Samsung ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων UHD που κυκλοφόρησαν το 2015, πληρούν τις προϋποθέσεις και θα φέρουν τα λογότυπα 4K Ultra HD της Αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CEA).

Τα λογότυπα της CEA φέρουν μόνο οι UHD τηλεοράσεις που ανταποκρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας, όπως ορίζεται από την CEA. Βάσει αυτού γίνεται ο διαχωρισμός των 4K UHD μοντέλων τηλεοράσεων σε σχέση με άλλα μοντέλα, που χρησιμοποιούν τα RGBW pixel.

Η Samsung στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα προτερήματα των UHD τηλεοράσεων, επικοινωνεί μεταξύ άλλων, και τον ορισμό που δίνεται από την CEA. Οι UHD τηλεοράσεις της Samsung είναι σύμφωνες, επίσης, πλέον, και με τον ορισμό των UHD τηλεοράσεων που έχει δοθεί από την Digital Europe (DE), η οποία αναγνωρίζει τα πραγματικά UHD προϊόντα στην Ευρώπη.

Κατά τον ορισμό των UHD από την CEA, τα pixel πρέπει να αναπαράγουν όλη την παλέτα χρωμάτων. Συγκεκριμένες τηλεοράσεις που διαθέτουν ρυθμίσεις pixel RGBW, δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις της CEA για τις UHD τηλεοράσεις, λόγω του περιορισμού στα χρώματα των pixels. Τα λευκά υπό-pixels, που υπάρχουν μεταξύ των κόκκινων, πράσινων και μπλε, περιορίζουν την παλέτα χρωμάτων που μπορεί να παρουσιάσει η τηλεόραση, αλλά και τη γενικότερη ποιότητα της εικόνας, επηρεάζοντας την καθαρότητα, την φωτεινότητα και την ευκρίνεια.

Οι επιπλέον προϋποθέσεις για τις UHD τηλεοράσεις βάσει του ορισμού του CEA περιλαμβάνουν: περισσότερα από 8 εκατ. ενεργά pixels, με τουλάχιστον 3.840 οριζόντια και 2.160 κατακόρυφα, τουλάχιστον μία θύρα HDMI που υποστηρίζει 3.840 Χ 2.160 εγγενές περιεχόμενο με 24p, 30p και 60p καρέ ανά δευτερόλεπτο, ένα ελάχιστο βάθος χρώματος bit στα 8 bits, κτλ.

Η CEA έχει μέλη περισσότερες από 2.000 εταιρείες της βιομηχανίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CEA, επίσης, στηρίζει την έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES, την οποία επισκέφθηκαν περισσότερα από 170.000 άτομα και συμμετείχαν πάνω από 3.631 εκθέτες το 2015.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons