Πιστοποιημένες με Google Play Protect Android συσκευές

by Nikos Kaimakamis • On 29-08-2017 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Ένα νέο πιστοποιητικό ασφαλείας αναμένεται να έρθει στις Android συσκευές, το Google Play Protect, για όσες συσκευές τρέχουν γνήσιες εφαρμογές. 

Στα κουτιά των Android συσκευών θα υπάρχει το λογότυπο Google Play Protect, το οποίο θα πιστοποιεί ότι η εν λόγω συσκευή θα τρέχει αυθεντικές εφαρμογές από το Google Play Store, χωρίς τον κίνδυνο να υπάρχει προεγκατεστημένο malware από τον κατασκευαστή. Η Google θα δώσει στη δημοσιότητα μία λίστα κατασκευαστών που θεωρούνται έμπιστοι συνεργάτες της.

Το Google Play Protect βασίζεται στη λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, η οποία χρησιμοποιεί το machine learning για να κάνει έλεγχο στις εφαρμογές που βρίσκει κανείς στο Google Play Store και να καθορίσει ποιες είναι ασφαλείς προς χρήση και δεν περιέχουν κρυφό malware. Το Play Protect εργάζεται στο παρασκήνιο και παρατηρεί ποιες εφαρμογές εμφανίζουν ύποπτη συμπεριφορά, σύμφωνα με το ZDNet.

To Google Play Protect είναι ένα προαπαιτούμενο για την πιστοποίηση ασφάλειας σε μία συσκευή Android και εκτός από τον αυτόματο έλεγχο για ιούς και κακόβουλο λογισμικό, θα περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία όπως τη λειτουργία Find My Device για την εύρεση της συσκευής. Οι κινήσεις της Google έρχονται ως απάντηση στις αρνητικές παρατηρήσεις των χρηστών Android συσκευών, μέσα από τα σχόλια τους για την ασταθή λειτουργία πολλών εφαρμογών στο Google Play Store.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons