Πιο δύσκολη η δουλειά των hackers με τα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 22-08-2016 • AT 1:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows-10-promo

Σύμφωνα με το PC World, στα Windows 10 έχουν γίνει πολλά στον τομέα της ασφάλειας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να γίνουν επιθέσεις σε αυτά.

Το στοιχείο που τονίζει το σχετικό αφιέρωμα του PC World είναι ότι στα Windows 10 είναι πλέον αρκετά πιο δύσκολο από παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft το να εκτεθούν σε κακόβουλα μάτια τα κενά ασφαλείας και έτσι να μπορεί ένας hacker να εκμεταλλευτεί προς όφελός του ένα σύστημα.

Η Microsoft με τα Windows 10 κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά ενός hacker, σύμφωνα με το PC World, μέσα από τα ενσωματωμένα εργαλεία κατά του malware, που εντοπίζουν κακόβουλα scripts στη μνήμη ενός υπολογιστή.

windows 10 security

Ένα άλλο στοιχείο είναι η δυνατότητα προστασίας του Active Directory, στοιχείου που φροντίζουν οι administrators Windows 10 συστημάτων με σύνδεση στο cloud. Ειδικά όσοι χειρίζονται πολλά συνδεδεμένα συστήματα, όπως συμβαίνει σε ένα εταιρικό δίκτυο, μπορούν να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στο Active Directory, με τα Windows 10.

Ένα τείχος ασφαλείας προσφέρει, σύμφωνα με το PC World και η δημιουργία virtual PC στα Windows 10, για τον περιορισμό των επιθέσεων. Σε γενικές γραμμές, τα Windows 10 θεωρείται ότι θέτουν πιο ψηλά τον πήχη για όσους έχουν κακόβουλους σκοπούς, αφού τους κάνουν να σκεφτούν περισσότερο για τις κινήσεις τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons