Πιο ασφαλής η είσοδος σε iMessage και Facetime

by Nikos Kaimakamis • On 13-02-2015 • AT 2:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

app apple

Η Apple ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη διαδικασία two step verification για το iMessage και το Facetime μετά την εφαρμογή της μεθόδου στο iCloud. 

H πρώτη εφαρμογή του two step verification, δηλαδή της διαδικασίας αναγνώρισης ταυτότητας σε δύο στάδια, για την Apple έγινε για το iCloud, μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η διαρροή των φωτογραφιών διάσημων προσώπων από το iCloud τους. Τώρα, σύμφωνα με τον Guardian, η Apple αποφάσισε να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και σε όσους χρησιμοποιούν το iMessage και το Facetime.

Ειδικότερα, η Apple εφαρμόζει την μέθοδο των app specific passwords, δηλαδή κωδικών που παράγονται τυχαία και δεν έχουν σχέση με τον κεντρικό κωδικό για την είσοδο σε μία υπηρεσία, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από μία συσκευή που έχει δηλωθεί προς χρήση για τη διαδικασία του two step verification, καθιστώντας έτσι, την είσοδο σε μία υπηρεσία ακόμα πιο ασφαλή.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι όλες οι υπηρεσίες της Apple συνδεδεμένες με τη διαδικασία του two step verification. Υπηρεσίες όπως το iTunes, το App Store, το online Apple Store, ζητούν μόνο το username και το password του Apple ID και τίποτα παραπάνω, σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το iMessage και το Facetime. Δεν αποκλείεται να το δούμε να γίνεται αυτό στο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons