Πιλοτικές δοκιμές δικτύου 4G+ από την Cosmote

by George Polyzos • On 14-11-2014 • AT 4:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

mobile phones

Σε πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ προχωρά η Cosmote, για ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 300Mbps.

Πιο αναλυτικά, η Cosmote αξιοποιεί τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και αναβαθμίζει περαιτέρω το 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced.

Κατά τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο, έχουν ήδη επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 250 Mbps στη λήψη. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G+ σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G, 3G, 4G), με πιλοτικές δοκιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την πλήρη αξιοποίηση του φάσματος που έχει στη διάθεσή της, η Cosmote εκτιμά ότι θα μπορέσει να διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες της.

Τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου 4G της Cosmote είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του φετινού συνεδρίου InfoCom World, καθώς σε πιλοτική επίδειξη στο περίπτερό της η εταιρεία πέτυχε, για πρώτη φορά, ταχύτητες πάνω από 200 Mbps, μέσω της τεχνολογίας Carrier Aggregation. Με τις ταχύτητες αυτές, μία ταινία των 4GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Το δίκτυο 4G της εταιρείας είναι διαθέσιμο σε περισσότερο από το 65% του πληθυσμού της χώρας, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω πληθυσμιακή κάλυψη έως και το ποσοστό του 70%, έως το τέλος του έτους.

[Δ.Τ. Cosmote]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons