Το Google αγοράζει το Picnik, δηλαδή Picasa on steroids;

by Stefanos Kofopoulos • On 02-03-2010 • AT 4:40 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

picnik-flickr

Το Google ανακοίνωσε εχθές ότι αγόρασε το Picnik. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Picnik είναι ένα online εργαλείο για την επεξεργασία φωτογραφιών με όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που μπορεί να χρειάζονται οι απλοί χρήστες. Διόρθωση χρωμάτων, φωτεινότητας, προσθήκη κειμένου κλπ ήταν μόνο ένα κλικ μακρυά και δωρεάν σε μεγάλο βαθμό. Το Picnik ήταν (και θα συνεχίσει να είναι σύμφωνα με το Google) ο τρόπος που οι χρήστες του Flickr επεξεργάζονταν τις φωτογραφίες στο cloud, εύκολα και γρήγορα (δείτε το screenshot).

Σύμφωνα με το post στο blog του Picnik, η εξαγορά θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα αφού πλέον δεν περιορίζονται στις δικές τους δυνάμεις αλλά έχουν χιλιάδες Google servers και μηχανικούς να χρησιμοποιήσουν και να συνεργαστούν. Δεν θα είναι καθόλου περίεργο πολλές από τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Picnik να ενσωματωθούν στο Picasa ώστε να δημιουργήσουν την υπέρτατη δωρεάν πλατφόρμα photo sharing και photo editing με την βοήθεια των desktop clients που ήδη παρέχει το Google για PC και Mac. Κάτι σαν Picasa on steroids που εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με Google Docs και Gmail.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρήσιμο site titana δεν το ήξερα. Αλλά οταν επεξεργάζεσαι φωτογραφίες τρώει υπερβολικά πολύ μνήμη! Έφτασε μια στιγμή να μου τρώει και 300ΜΒ!

    • Είναι πολύ καλό. Όσο για την μνήμη εμένα ο Firefox αυτή την στιγμή με 16 tabs είναι στα 401MB και συνεχίζει

  2. Ε λογικό με 16 tabs! Και μην ταλαιπωρείς τόσο την μνήμη κρίμα είναι!

  3. Από το Flickr γιοκ δηλαδή ;

    • Θα συνεχίζει να παίζει στο Flickr κανονικά

Top

Show Buttons
Hide Buttons