Ακριβή μου τέχνη

by admin • On 04-05-2006 • AT 7:15 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Η τέχνη έχει το τίμημα της και στην περίπτωση του Picasso αυτό μεταφράζεται σε 95 εκατ. δολάρια, μετά την πώληση σε δημοπρασία του πίνακα “Συνομιλία με τη Ντόνα Μάαρ”. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ο ίδιος αν ζούσε και μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της τιμής και την απήχηση του έργου του. Πόσο σημαντικό θα ήταν να εξηγήσει ότι οδηγούμαστε στην υπερβολή…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ακριβή συνομιλία… εγώ πάντως αν την πετύχω στο δρόμο αυτή τη κα Μάαρ ούτε καλημέρα δεν θα της πω! Αν μια συνομιλία μαζί της κοστίζει τόσα πολλά, τότε και η καλημέρα κοστίζει αρκετά. Και μετά σου λένε, πές μια καλημέρα, δεν κοστίζει τίποτα! (Εμένα μου λές)

    Όσο αφορά για τον κύριο Pablo, κυκλοφορεί το παρακάτω ανέκδοτο.

    Κάποτε σε ένα καφέ, ένας νεαρός είχε δει τον Pablo να πίνει το καφεδάκι του. Αναγνωρίζοντας τον πασίγνωστο καλλιτέχνη (o Picasso αναγνωρίστηκε πρίν το θάνατό του και έκανε τεράστια περιουσία), πήγε και του μίλησε και στο τέλος του ζήτησε ένα αυτόγραφο. Ο Picasso σχεδίασε σε ένα κομμάτι χαρτί ένα σχέδιο (συγκεκριμένα ένα ταύρο) και το έδωσε στον νεαρό. Ο νεαρός το πήρε αλλά ζήτησε από τον Picasso να βάλει και μια υπογραφή (να φαίνεται ότι είναι ο Picasso) και ο Picasso αρνήθηκε απαντώντας: “Είπαμε να σου κάνουμε μία χάρη, όχι εκατομυριούχο!”

    Συνεπώς αν ζούσε – κατά τη γνώμη μου – θα έλεγε: “Μόνο τόσα;!” :-)

  2. Πολύ καλό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons