Το νέο έξυπνο Picasa

by Stefanos Kofopoulos • On 15-08-2006 • AT 11:03 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Το Google, ανακοίνωσε οτι εξαγόρασε την Neven Vision, εταιρία παραγωγής λογισμικού που ειδικεύεται στο face recognition ή αναγνώριση προσώπων. Πρακτικά, το λογισμικό μπορεί να αντιληφθεί αν μια φωτογραφία περιέχει ανθρώπους και πρόσωπα και να επεξεργαστεί τα δεδομένα.

Η ιδέα του Google είναι εξαιρετικά απλή και σχετίζεται άμεσα με το Picasa. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες ανα κατηγορίες ή να χρησιμοποιούμε tags αφού την δουλειά αυτή θα κάνει το νέο (;) Picasa.

picasa

Ας υποθέσουμε ότι έχετε βρεθεί στο Παρίσι και φωτογραφηθήκατε μπροστά στον Πύργο του Άϊφελ μαζί με τον μικρό Νικολάκη και την Σοφία. Όταν μεταφέρετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, το Picasa θα μπορεί να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία περιέχει δύο πρόσωπα και ίσως εντοπίσει τον Πύργο του Άϊφελ. Αργότερα, ίσως σας ζητήσει τα ονόματα των προσώπων που αναγνώρισε και αυτόματα αποθηκεύσει τις φωτογραφίες βάση αυτών.

Απλά, εύκολα και γρήγορα όλες οι φωτογραφίες μας θα είναι σε τάξη χωρίς να ασχοληθούμε με τίποτα περισσότερο από την μεταφορά στον υπολογιστή και τις αναμνήσεις όμορφων στιγμών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το δοκίμασα αλλά…. σε σχέση με το AcdSee:
  Είναι πολύ πιο φθηνό: Τζάμπα
  Είναι πολύ πιο αργό: Σε μία φωτογραφία που έφτιαξά κομμάτι κομμάτι απο το Google Earth μεγέθους 13000Χ12500Pixel!!! Για την απλή εμφάνισή του σε φυσικό μέγεθος 1:1 χρειάστηκε τουλάχιστον 20!!! φορές περισσότερο χρόνο καθώς και το scroll είναι με εμφανή σπασίματα.
  Δεν γνωρίζω όμως σαν δυνατότητες αν είναι καλύτερο.
  Μάλλον θα μείνω στο ACDSEE.

 2. Δεν νομίζω ότι το δυνατό του σημείο είναι η προβολή φωτογραφιών ειδικά σε τόσο υψηλές αναλύσεις!

  Το irfanview το έχεις δοκιμάσει; Είναι δωρεάν επίσης και πολύ κοντά στο ACDSEE.

Top

Show Buttons
Hide Buttons