Αυξήστε την επισκεψιμότητα στο blog σας

by Stefanos Kofopoulos • On 18-07-2006 • AT 11:37 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Αν τα 3 tips βελτιστοποίησης για blog και sites και οι τρόποι αύξησης της κίνησης στο blog με το Google Sitemaps δεν είναι αρκετά, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε.

Μην αμελείτε να κάνετε posts

Η συχνή ανανέωση του περιεχομένου πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Αν ενδιαφέρεστε να αυξήσετε τον αριθμό των επισκεπτών του blog σας, φροντίστε να κάνετε 2 ή 3 posts καθημερινά καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη αλλά και να πλουτίσετε το διαθέσιμο online περιεχόμενο του blog σας.

Σωστή ορθογραφία

Μπορεί η καθημερινή ανανέωση να είναι σημαντική αλλά δεν ωφελεί αν η ορθογραφία των posts δεν είναι σωστή. Ελάχιστοι θα αναζητήσουν στο Google ή το Yahoo! την λέξη μήλο γραμμένη ανορθόγραφα ως μείλο και ακόμα λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα εμπιστευτούν το post με την περιγραφή των καλωκερινών (ανορθόγραφη λέξη) σας εμπειριών.

Χρησιμοποιείστε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Microsoft Word και το OpenOffice ή υπηρεσίες σαν το κειμενογράφο του Gmail ή τον ενσωματωμένο ορθογραφικό έλεγχο του νέου Firefox, για να ελέγξετε το κείμενο σας. Ρίξτε μια γρήγορη, δεύτερη ματιά πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε.

Το δικό σας στυλ

Γράψατε πολλά, τα γράψατε σωστά αλλά αυτό δεν αρκεί. Το πάθος για τα θέματα που επιλέξατε, οι προσωπικές σας εμπειρίες, η διάθεση και ο χαρακτήρας σας καθορίζουν το προσωπικό σας στυλ. Βρείτε τι είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο ύφος των posts και διατηρήστε το στυλ που θα χαρακτηρίσει το blog σας ως αστείο, έξυπνο, χαρούμενο ή πεσιμιστικό. Έτσι θα ξεχωρίσετε και θα κεντρίσετε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 3 post καθημερινα …και μετα βαραίνει ….και αντε να περιμενει
  ο αλλος το κατεβασμα….

 2. όχι απαραίτητα. ακόμα και με modem υπάρχουν τρόποι! υπομονή για νέο post.

 3. 3 post καθημερινά – φτάνει νάχεις κάτι να πεις… ;-)

 4. Αυτό εννοείται.. αλλιώς καταστρέφεις το blog σου.

 5. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις αλλά γενικά εχω μια απορία σχετικά με το monitor ας πουμε τι γίνεται? υπάρχει κάποιο άλλο ελληνικό αντίστοιχο site – blog που να παίζει τον ίδιο ρόλο.

 6. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την ερώτηση σου σχετικά με το monitor. Ξέρω μόνο ότι κάποιοι έχουν δημιουργήσει το anti-monitor ή κάπως έτσι.

 7. Όντως, αυτά και τα προηγούμενα tips βοηθούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας…αλλά όχι απαραίτητα στην αύξηση της αναγνωσιμότητας. Από τα 6 συνολικά tips τα πρώτα 5 αφορούν περισσότερο όσους θα “πέσουν” πάνω στο blog κάποιου, λίγο πολύ ξέμπαρκα. Έτσι τα hits αυξάνονται, αλλά όχι απαραίτητα η ανάγνωση των posts. Το έκτο tip, το προσωπικό στυλ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για να αποκτήσει ένα blog αναγνώστες, αλλά δεν είναι το μόνο.

  Εμένα, ας πούμε, με απωθούν όσα blogs έχουν μαύρο φόντο, με κουράζουν απίστευτα στην ανάγνωση. Ιδίως αν έχουν και σκούρο χρώμα γραμματοσειράς. Στο βωμό του design (που τελικά δεν είναι) θυσιάζεται η ευκολία στην ανάγνωση. Μαύρο font σε άσπρο background είναι ο καλύτερος συνδυασμός, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με ολόκληρα κείμενα (όπως δηλαδή στα blogs).

 8. Ναι.. Να γράφεις τρία post αν έχεις και κάτι να πεις και ανάλογα το στυλ του blog κλπ.. Δηλαδή αν ασχολείσαι κυρίως με ενημέρωση/τεχνολογία τότε μπορείς να γράφεις τρία post τη μέρα (όπως το pestaola.gr).

  Αν όμως το blog είναι πιο.. προσωπικό νομίζω το “χαλάει” να γράφεις πολλά post σε μία μέρα, εκτός και αν το κάθε post είναι 2 γραμμές.

  Anyway, είμαι αντίθετος σε “τακτικές” για αύξηση επισκεψιμότητας σε ένα blog, προτιμώ το καθαρά προσωπικό στυλ.. ότι του γουστάρει δηλαδή του καθενός να κάνει στο blog του ;-)

 9. Μου αρέσει το feedback που παίρνω από αυτά τα posts!

 10. thanks

Top

Show Buttons
Hide Buttons