Όλα είναι computers, χώνεψε το και ζήσε με την τεχνολογία

by Stefanos Kofopoulos • On 05-01-2012 • AT 7:19 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Όλα είναι computers, χώνεψε το και ζήσε με την τεχνολογία

Πριν μερικά χρόνια η έννοια του computer ήταν αυτό το πανάκριβο, γκρι κουτί με οθόνη που ήθελε δικό του έπιπλο για να στηριχθεί. Τα πράγματα άλλαξαν και όχι μόνο τα PC (personal computer όχι τα Wintel μηχανήματα) έγιναν πιο όμορφο, πιο γρήγορα, πιο φθηνά και μεταμορφώθηκαν. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη εξέλιξη που έχει γνωρίσει ο κλάδος των PC από την ανακάλυψη του μικρο επεξεργαστή μέχρι σήμερα.

Πριν μερικά χρόνια, στην κοινή τους εμφάνιση ο Steve Jobs και ο Bill Gates συμφώνησαν ακριβώς σε αυτό. Το PC (personal computer άρα και τα Mac) μεταμορφώνεται, αλλάζει και δεν έχει πλέον σημασία τι μορφή έχει ή θα έχει. Ο Steve Jobs είπε:

So I think the PC is going to continue. This general purpose device is going to continue to be with us and morph with us, whether it’s a tablet or a notebook or, you know, a big curved desktop that you have at your house or whatever it might be. […] We’re getting to the point where everything’s a computer in a different form factor. So what, right? So what if it’s built with a computer inside it? It doesn’t matter. It’s, what is it? How do you use it? You know, how does the consumer approach it? And so who cares what’s inside it anymore?

Σε αυτό ακριβώς συμφώνησε και ο Bill Gates, παρά τις όποιες διαφορές έχουν σε άλλα επίπεδα οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι τα PC αλλάζουν και το computer όπως το ξέραμε είναι και θα συνεχίσει να εισβάλλει παντού.

Τα σύγχρονα κινητά όπως το iPhone, τα Android ή τα Windows Phone είναι υπολογιστές που απλά εκτελούν και λειτουργίες που μέχρι πριν ήταν μοναδικές στα τηλέφωνα. Οι τηλεοράσεις έχουν εξελιχθεί τόσο που πλέον έχουν την ικανότητα να αναπαράγουν αρχεία βίντεο, να δέχονται USB περιφερειακά και να συνδέονται στο internet για αναβάθμιση του λογισμικού τους. Οι e-readers συνδέονται στο internet για να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο και να αναβαθμιστούν. Τα ψυγεία έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν, οι ψηφιακές κορνίζες να δεχθούν αρχεία και περιφερειακά κλπ.

Η λίστα είναι τόσο μεγάλη και καθημερινές εμπλουτίζεται με συσκευές που πλέον είναι computers, personal computers για μια συγκεκριμένη δουλειά ή μικρό εύρος εφαρμογών όπως η ανάγνωση βιβλίου, η αναπαραγωγή μουσική και βίντεο, το αυτοκίνητο που οδηγείς, το ηλεκτρονικό θερμόμετρο και πολλά άλλα.

Personal computers υπάρχουν παντού και θα συνεχίσουν να γίνονται μέρος της καθημερινότητας με αυξανόμενο ρυθμό. Μπορεί κάποιες φορές να εξυπηρετούν μια και μόνο ανάγκη (θερμόμετρο, e-reader), μπορεί να έχουν ευρύτερες δυνατότητες (αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο, games σε κινητά) και μπορεί να αναλαμβάνουν την πλήρη διασκέδαση ολόκληρου του σπιτιού ή την μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Αποδέξου το γεγονός, χρησιμοποίησε την τεχνολογία με θάρρος, κοίτα γύρω σου πόσα computers έχεις σε διαφορετικές μορφές και σταμάτα να γκρινιάζεις ότι δεν τα πας καλά με την τεχνολογία και τα computers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αααχ, ο τρίτος μου υπολογιστής στη φωτογραφία…Τί συγκίνηση :-)

    • Amiga 500 με Motorola 68000 στα 7MHz. Ούτε η ψηφιακή κορνίζα δεν τρέχει σε τόση αρχή ταχύτητα σήμερα :)

  2. Αυτά όμως που έκανε ο CISC των 7MHz σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αρχιτεκτονική της Amiga έκαναν για τουλάχιστον 10 χρόνια τα PC να μοιάζουν στην καλύτερη με ψηφιακές κορνίζες!

    • Τώρα έχεις RISC σε GHz στην τσέπη σου.. εκεί η σύγκριση είναι καλύτερη

Top

Show Buttons
Hide Buttons