Περισσότερο ασφαλές θα είναι το Bluetooth 4.2

by Nikos Kaimakamis • On 04-12-2014 • AT 3:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

bluetooth headset

Έγιναν γνωστές όλες οι προδιαγραφές του πρωτοκόλλου Bluetooth 4,2, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερο ασφαλές από τον προκάτοχό του. 

Στο νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του Bluetooth, ενώ σε κάθε περίπτωση για να υπάρξει ασύρματη δικτύωση θα πρέπει να δοθεί η σχετική άδεια από τον χρήστη της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος μίας Bluetooth enabled συσκευής θα μπορεί να φτιάχνει τη δική του λίστα με σημεία και συσκευές που εμπιστεύεται και επιτρέπει την αυτόματη ασύρματη δικτύωση με αυτές.

Εκτιμάται ότι μία τέτοια δυνατότητα θα είναι ευεργετική για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς δεν θα καλείται διαρκώς η λειτουργία του Bluetooth σε περιοχές όπου ο χρήστης δεν έχει δώσει τη σχετική άδεια. Ένα άλλο στοιχείο που εμφανίζεται βελτιωμένο με το νέο πρωτόκολλο είναι η ταχύτητα σύνδεσης, η οποία φέρεται να είναι κατά 2,5 φορές αυξημένη στο Bluetooth 4,2.

Στο Bluetooth 4,2 θα γίνεται χρήση των Bluetooth Smart Generic Attribute Profiles, με δυνατότητα σύνδεσης Internet στις αρχές του 2015. Σε γενικές γραμμές, το Bluetooth 4.2 θα μπορεί να συνδεθεί με το Internet απευθείας με τη χρήση του πρωτοκόλλου IPv6. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών το νέο πρωτόκολλο αναμένεται να αργήσει λίγο, μιας και ακόμα δεν έχει εδραιωθεί πλήρως το Bluetooth 4.1, που είναι η προηγούμενη εκδοχή του.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons