Περιορισμός γκάμας smartphones από την Samsung;

by Nikos Kaimakamis • On 03-11-2014 • AT 6:00 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

samsung galaxy s5

Τα περιορισμένα κέρδη και η πτώση πωλήσεων smartphones οδηγούν τη Samsung στην εξέταση του ενδεχομένου να περιορίσει την γκάμα των μοντέλων της. 

Μέσα στα τελευταία τρία έτη, η Samsung είδε τη θέση της στην κορυφή να κλυδωνίζεται από τον ανταγωνισμό στο πεδίο των smartphones, ενώ το Galaxy S5 δεν κατάφερε να σημειώσει τις προσδοκώμενες πωλήσεις, καθώς τα εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του δεν το διαφοροποίησαν από αντίστοιχα εξελιγμένες προτάσεις Κινέζων και άλλων κατασκευαστών που μάλιστα, κυκλοφόρησαν στην αγορά σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. H Apple και η άνοδος των μεριδίων της σε αρκετές αγορές συντέλεσαν στην πτώση κερδών της Samsung από το κομμάτι των smartphones.

Στο προσεχές μέλλον, η Samsung φέρεται διατεθειμένη να αλλάξει τη στρατηγική της, προσφέροντας λιγότερες νέες συσκευές, γεγονός που θα κάνει την εταιρεία να εστιάσει με καλύτερο τρόπο στα νέα μοντέλα που θέλει να παρουσιάσει και να τα κάνει πιο ελκυστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Samsung είδε τις αποστολές smartphones να σημειώνουν πτώση της τάξης του 8%, με συνολικές αποστολές 78.1 εκατομμυρίων smartphones, ενώ το μερίδιο της στην αγορά smartphones μειώθηκε από το 33% στο 24%. Συνολικά, η Samsung είδε τα κέρδη της να σημειώνουν πτώση 49%, σε αρνητικά επίπεδα που είχε να δει από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τις τιμες που εχουν, κυριως τα iphone και oi ναυαρχιδες samsung, htc, sony,οι κινεζοι θα κανουν παρτυ.Περισσοτερα specs,χαμηλοτερες τιμες εφαμιλλη πια ποιοτητα, ε πρεπει να ειμαστε ηληθιοι να πληρωνουμε φυκια για μεταξωτες κορδέλες.

    • Οι κινέζοι κάνουν αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν εδώ και χρόνια και όλοι οι υπόλοιποι. Τώρα, οι “υπόλοιποι”, απλά πληρώνουν το τίμημα με συνεχείς πτώσεις πωλήσεων, τζίρων κλπ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons