Περιορισμοί στα Chrome extensions

by Nikos Kaimakamis • On 15-05-2015 • AT 12:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

chrome

H Google ανακοίνωσε ότι σύντομα οι επεκτάσεις που δεν προέρχονται από το επίσημο web store θα μπλοκάρονται από όλες τις εκδόσεις του Chrome. 

Ο λόγος που η Google προβαίνει σε αυτή την ενέργεια είναι επειδή θέλει να προστατεύσει τους χρήστες του Chrome από την εγκατάσταση malware και άλλου είδους επικίνδυνου λογισμικού. Η κίνηση αυτή της Google έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο, αλλά από σήμερα θα ισχύει για όλους τους developers.

H Google υποστηρίζει ότι με το μπλοκάρισμα των επεκτάσεων του Chrome που δεν προέρχονται από το επίσημο web store, παρατηρήθηκε μία πτώση της τάξης του 75% στη ζήτηση για εφαρμογές από άγνωστες πηγές, στοιχείο που μπορεί να αποβεί θετικό για τη συνολική ασφάλεια των χρηστών.

extensions chrome

Από τον Μάιο και έπειτα, οι περιορισμοί της Google ισχύουν για τους χρήστες των υπολογιστών με λειτουργικό Windows που έχουν εγκατεστημένο τον Chrome, ενώ από τον Ιούλιο θα ισχύουν και για όσους χρησιμοποιούν τον Chrome από ένα Mac. Πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι η πολιτική αυτή της Google θυμίζει έντονα την λογική που διέπει η Apple στο δικό της App Store με τον έλεγχο των εφαρμογών που προέρχονται από τρίτες πηγές έναντι εκείνων που προέρχονται από το επίσημο κατάστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons