Περιορισμοί διαμοιρασμού στο Google Drive

by Nikos Kaimakamis • On 16-07-2015 • AT 1:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google-drive-folder

To Google Drive επιτρέπει πλέον στους χρήστες του την απενεργοποίηση της εκτύπωσης, του downloading και της αντιγραφής των αρχείων που υπάρχουν στο cloud. 

Με αυτόν τον τρόπο το Google Drive επιτρέπει τον μεγαλύτερο έλεγχο των χρηστών πάνω στα αρχεία που ανεβάζουν στο cloud, ενώ οι περιορισμοί στις δυνατότητες διαμοιρασμού ενός αρχείου στο Google Drive ισχύουν για όλα τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με το Google Docs, ανεξάρτητα από το είδος και τον όγκο τους. Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για αρχεία που έχετε δημιουργήσει με άλλες εφαρμογές τοπικά στον υπολογιστή σας.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς τις νέες δυνατότητες αρκεί να δει τα Information Rights Management tools στο Google Drive και ειδικότερα το μενού advanced sharing. To Google Drive θα σας ενημερώνει για τα αρχεία πάνω στα οποία έχουν τεθεί περιορισμοί διαμοιρασμού τέτοιου τύπου. Το νέο χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Google Drive, αλλά σταδιακά θα το αποκτήσουν όλοι όσοι έχουν Google Account.

Ένα στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι περιορισμοί στο αρχείο του Google Drive δεν είναι κατ’ επιλογήν, αλλά ισχύουν καθολικά. Έτσι, ο περιορισμός της εκτύπωσης ενός αρχείου, σημαίνει ότι δεν μπορεί το αρχείο αυτό να το αντιγράψει κανείς, ή να το κατεβάσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons