Περικοπές σε τηλεοράσεις και smartphones από τη Sony

by George Polyzos • On 25-11-2014 • AT 1:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Sony Mobile _Vodafone_5

Μετά τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα η Sony σχεδιάζει τη μείωση των γραμμών παραγωγής τηλεοράσεων και smartphones, σε μία προσπάθεια περικοπής των εξόδων.

Αντίθετα, η ιαπωνική εταιρεία προβλέπει ότι κατά τα επόμενα τρία χρόνια οι τομείς των φωτογραφικών αισθητήρων και του PlayStation 4 θα εμφανίσουν σημαντική αύξηση των εσόδων τους.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Reuters, η Sony αποκάλυψε ότι σκοπεύει να επαναφέρει στην κερδοφορία τους τομείς τηλεοράσεων και smartphones, ακόμη και αν οι πωλήσεις έχουν μειωθεί ακόμη και στο ποσοστό του 30%. Κατά τη διάρκεια συνάντησης επενδυτών, ο νέος επικεφαλής φορητών συσκευών της εταιρείας, Hiroki Totoki, τόνισε ότι «δεν επιδιώκουμε την αύξηση των μεριδίων αγοράς, αλλά τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και τα κέρδη».

Το σχέδιο της Sony για ανάκαμψη της σειράς συσκευών Xperia πρόκειται να ανακοινωθεί πριν το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές επιδόσεις του συγκεκριμένου τομέα επηρέασαν το σύνολο των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Sony δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη χορηγία της προς τις διοργανώσεις της FIFA για την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια περικοπής των εξόδων.

Το νέο τριετές πλάνο ανάκαμψης προβλέπει την αύξηση των πωλήσεων videogames, με τα τριμηνιαία έσοδα να αναμένεται να φτάσουν στο ύψος των 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υποβοήθηση αναμένεται να προσφέρουν οι υπηρεσίες τηλεόρασης και διανομής βίντεο και μουσικής.

Αντίστοιχα, στον τομέα όπου υπάγονται οι φωτογραφικοί αισθητήρες, η Sony υπολογίζει ότι οι πωλήσεις θα γνωρίσουν άνοδο έως και 70%, φθάνοντας τα τριμηνιαία έσοδα στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι από τους πλέον εύρωστους της ιαπωνικής εταιρείας με τον πλέον επιφανή πελάτη να είναι η Apple που εφοδιάζεται με αισθητήρες για τον εφοδιασμό των καμερών των iPhones.

Αντίστοιχη άνοδος, σχεδόν κατά 30%, αναμένεται και για τα έσοδα που πρόκειται να φέρουν στην εταιρεία οι τομείς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της Sony, κατά επόμενα τρία χρόνια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons