Περικοπές προσωπικού ανακοίνωσε η Seagate

by Nikos Kaimakamis • On 12-07-2016 • AT 2:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Seagate_Technology_Headquarters

Η Seagate, γνωστή σε όλους εταιρεία κατασκευής σκληρών δίσκων για υπολογιστές, θα μειώσει το προσωπικό της κατά 6.500 άτομα. 

Η μείωση προσωπικού από τη Seagate θα γίνει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, με το 14% περίπου του εργατικού δυναμικού της εταιρείας να χάνει τη δουλειά του. Αυτή δεν είναι η πρώτη μείωση προσωπικού που κάνει η Seagate, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει το The Next Web, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας εξαιτίας της πτωτικής πορείας που ακολουθεί η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το οξύμωρο της είδησης αυτής είναι ότι η Seagate αναμένει αύξηση των πωλήσεων σκληρών δίσκων κατά τη διάρκεια του 2016 σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις της. Η Seagate ανέμενε έσοδα 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016, ενώ όλα δείχνουν ότι την ίδια χρονική περίοδο θα δει τα έσοδά της να φτάνουν στα 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι περικοπές προσωπικού της Seagate αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία 164 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, ενώ εκείνοι που θα χάσουν τη δουλειά τους είναι οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια της Seagate σε Μαλαισία, Κίνα, Αμερική και Αγγλία. Η Seagate θέλει να δει τα κέρδη της να αυξάνονται προσεχώς σε μια αγορά που δοκιμάζεται έντονα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons