Περικοπές 1000 πρόσθετων θέσεων εργασίας στη Sony Mobile

by George Polyzos • On 28-01-2015 • AT 1:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Xperia_C3_White_Design

Σε δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει ότι η Sony Mobile σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή άλλων 1000 θέσεων εργασίας, σε συνέχεια των περικοπών που είχαν ανακοινωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Επιπρόσθετα, η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei υποστηρίζει ότι οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις θυγατρικές σε Ευρώπη και Κίνα. Η επίσημη ανακοίνωση των απολύσεων αναμένεται να γίνει στις 4 Φεβρουαρίου, όταν η Sony ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Εάν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν και η Sony Mobile προχωρήσει σε νέες απολύσεις τότε το προσωπικό της πρόκειται να μειωθεί περίπου κατά 30% στους 5000 εργαζόμενους έως τον Μάρτιο του 2016.

Επίσημα η ιαπωνική εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται να ανακοινωθεί, έως το τέλος του οικονομικού έτους τον Μάρτιο, ένα νέο μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα αφορά την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τα τέλη του 2014 η Sony Mobile είχε δεσμευθεί ότι θα λανσάρει λιγότερες συσκευές επικεντρώνοντας στα high-end μοντέλα και κυρίως στη μελλοντική της ναυαρχίδα, το επερχόμενο Xperia Z4 το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι δεν έχουν λείψει και δημοσιεύματα που θέλουν τη Sony να προχωρά σε αποδέσμευσή της από τις ζημιογόνες δραστηριότητες όπως είναι οι τομείς των φορητών συσκευών και των τηλεοράσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons