Περιεχόμενο HDR στις τηλεοράσεις 4K OLED της LG Electronics

by George Polyzos • On 03-09-2015 • AT 9:33 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG 4K OLED TV EG9600

Κατά τη διάρκεια της IFA 2015 η LG Electronics θα παρουσιάσει τηλεοράσεις με τεχνολογία High Dynamic Range καθώς και τεχνολογίες για την αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστά κανάλια και παρόχους.

Αποκορύφωμα της παρουσίασης θα αποτελέσει η προβολή εκπομπής του BBC σε τηλεοράσεις LG 4K OLED για την έρευνα και την εξέλιξη του περιεχομένου HDR. Η LG θα κάνει επίσης την πρώτη επίδειξη παγκοσμίως μετάδοσης περιεχομένου υβριδικού HDR μέσω broadband TV 2.0 (HbbTV 2.0) σε τηλεοράσεις LG 4K OLED.

Το HDR περιεχόμενο του BBC θα μεταδοθεί από την EBU (European Broadcasting Union), η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία προσαρμοσμένου αριθμού αναμετάδοσης των bit (bitrate streaming technology), την τεχνολογία MPEG DASH, γνωστή και ως Dynamic Adaptive Streaming μέσω HTTP. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο περιεχόμενο HDR που μεταδίδεται διαδικτυακά, να μπορεί να αναπαραχθεί από συμβατικούς HTTP web servers.

Επιπλέον, η LG και οι συνεργάτες της θα παρουσιάσουν μετάδοση περιεχομένου HDR μέσω δορυφόρου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα συστήματα της SES ASTRA. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες δορυφορικών υπηρεσιών τηλεόρασης παγκοσμίως, το δίκτυο της ASTRA φτάνει σε 312 εκατομμύρια νοικοκυριά, 154 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της LG θα μπορούν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο HDR που θα προβάλλεται από την υπηρεσία BROADCOM set-top box, η οποία αναπαράγει περιεχόμενο HDR μέσω HDMI. Το κοινό θα μπορεί να δει και να συγκρίνει το οπτικό αποτέλεσμα του HDR με τη συνηθισμένη εικόνα της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons