Χάνουν έδαφος στη λίστα κατασκευαστών smartphone οι Microsoft και Sony

by Nikos Kaimakamis • On 14-06-2016 • AT 2:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lumia650_Marketing_Image-SSIM-01

Χάνουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη των κορυφαίων 12 κατασκευαστών smartphones οι Microsoft και Sony.

Η IC Insights σημειώνει ότι η Sony και η Microsof χάνουν πλέον τη θέση που κατείχαν στο top 12 των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους η Microsoft δεν πέτυχε περισσότερες από 2.3 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ η Sony πέτυχε περίπου 3.4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Για την IC Insights οι 7 από τους 12 top κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως δεν αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 6% κατά τη διάρκεια του 2016.

Τα πρωτεία στο Top 12 των κατασκευαστών ανήκουν στη Samsung, με πωλήσεις 81,5 εκατομμυρίων μονάδων από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2016. Η Apple που βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχει σημειώσει για το ίδιο χρονικό διάστημα 51,6 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 8 από τους 12 κατασκευαστές που βρίσκονται στη λίστα είναι Κινέζοι, με την τρίτη θέση να ανήκει στην Huawei, η τέταρτη στην Oppo και το top 5 να κλείνει η Xiaomi.  Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η κινέζικη βιομηχανία ανεβάζει ρυθμό και κατακτά σταδιακά την αγορά των smartphones, όπως δείχνουν και τα στοιχεία από τις εταιρείες έρευνας αγοράς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons