Περισσότερο περπάτημα, καλύτερη υγεία με pedometer

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2007 • AT 5:56 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

fm radio pedometer

Το pedometer είναι ένα ακόμα παράδειγμα τεχνολογικής εξέλιξης που με πολύ απλό τρόπο και μικρό κόστος φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει δραστικά την ζωή όλων μας. Δεν ξέρω αν η μετάφραση της ελληνικής λέξης είναι βηματομετρητής ή βηματόμετρο ή δεν ξέρω και γω τι. Αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα έρευνας από το Stanford Medical School που έδειξαν ότι η χρήση του pedometer λειτουργεί σαν κίνητρο για να περπατήσουν περισσότερο όσοι το χρησιμοποιούν και κατά συνέπεια να χάνουν βάρος και να δαιτηρούν της πίεση σε χαμηλά επίπεδα.

Τα στοιχεία βασίζονται σε παρατηρήσεις 26 προηγούμενων μελετών τα τελευταία 40 χρόνια με 2.767 συμμετέχοντες και αποδεικνύουν πως οι μικρές συσκευές βοηθούν ακόμα και τους ψιλοτεμπέληδες και όσους δεν έχουν σχέση με την άσκηση, να σηκωθούν από τον καναπέ και να περπατήσουν αν μη τι άλλο.

Θα ρίξω μια ματιά στην Ελληνική αγορά και συγκεκριμένα για πολύ φθηνά και μοντέλα που μπορούν να συνδεθούνε με το PC.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εχω ένα τέτοιο εδώ και 8 μήνες περίπου, είναι της omron. Μετράει βήματα κανονικά (ρυθμίζεις το βάρος σου), αερόβια, χιλιόμετρα και πόσες θερμίδες/γραμμάρια έχασες.
  Ο γιατρός μου είπε ότι ένας υγιής άνθρωπος για να παραμείνει σε καλή κατάσταση χρειάζεται να κάνει 10.000 βήματα την ημέρα, δλδ γύρω στα 3,5 χιλιόμετρα.

 2. gia rixe mia matia kai sto ebay

 3. @Marina: Πόσο το αγόρασες, από πού και τί μοντέλο είναι;

  @kostas: Μεγάλη συλλογή!

 4. Το NIKE+ μαζί με το ipod είναι πολύ καλύτερο και εντυπωσιακότερο!

  :)

 5. Ego protimo mia ksanthia dipla mou, den eimai poly tis texnologias…

  Kai pistewo pos mia ksanthia einai entyposiakoteri apo ta Nike kai ta ipod mazi..

 6. @BillDanos: Μαζί σου, γιατί έχουν και καλύτερο interface για τα στατιστικά κλπ. Σε βάθος χρόνου όμως κοστίζει ακριβότερα γιατί μόλις τελειώσει η μπαταρία θέλεις άλλο Nike+ kit

 7. Ναι αλλά η μπαταρία αργεί πααααααααρα πολύ να τελειώσει!

  :)

 8. Το πήρα (μετά απο παραγγελία)απο το τοπικό μου φαρμακείο. Omron, walking style II, περίπου 25 ευρώ. δεν ξέρω αν μπαίνει σε PC, είναι βασικά για τη τσέπη. Εχει βγεί πολύ καλό, με βοήθησε να χάσω βάρος μετρώντας τα βήματα. Κάθε μέρα 10.000 περίπου κάνω που είναι 3,5 χλμ. Το γυμναστήριο χώρια.

Top

Show Buttons
Hide Buttons