Το Pebble εξασφαλίζει $15 εκ. χρηματοδότησης, έτοιμο το PebbleKit SDK

by Stefanos Kofopoulos • On 20-05-2013 • AT 11:13 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το Pebble εξασφαλίζει $15 εκ. χρηματοδότησης, έτοιμο το PebbleKit SDK

Ευχάριστα τα νέα για το Pebble που πλέον βλέπει τα ταμεία της εταιρείας γεμάτα με επιπλέον 15 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση, μαζί με τα χρήματα που συγκέντρωσε στο Kickstarter που συνολικά έφτασαν τα 10 εκατομμύρια.

Το δημοφιλέστερο smartwatch της αγοράς έχει ήδη έτοιμο το SDK για τους developers και ελπίζει στην δημιουργία πολλών νέων apps για το Pebble. Η νέα γενιά του PebbleKit SDK προσφέρει νέες δυνατότητες στο ρολόι και θεωρητικά θα θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη και το μέλλον του Pebble στην αγορά.

Σκοπός είναι οι developers να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Pebble και αν δημιουργήσουν μέσω του PebbleKit apps για το ρολόι. Μέχρι σήμερα τα Pebble apps είναι ελάχιστα και περιλαμβάνουν βασικές λειτουργίες. Με το νέο SDK και την επίσημη υποστήριξη για iOS και Android smartphones το τοπίο αλλάζει.

Το Pebble είναι ένα ακόμα ρολόι τύπου smartwatch που επικοινωνεί μέσω Bluetooth 4.0 LE με το iPhone και άλλα smartphone. Χρησιμοποιεί οθόνη με e-ink για να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας και μεταφέρει πληροφορίες από το smartphone στη “μικρή” οθόνη που βρίσκεται στον καρπό. Μέχρι σήμερα οι λειτουργίες του Pebble ήταν ελάχιστες αλλά αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα λύσει το PebbleKit SDK και τα επιπλέον 15 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο RunKeeper app για το Pebble, για όσους τρέχουν και θέλουν να βλέπουν επιδόσεις και άλλα δεδομένα στο ρολόι.

Smartwatch έχει ήδη στην αγορά η Sony, αναμένεται να κυκλοφορήσει η Samsung, η Microsoft και η LG που ήδη πούλησε χρόνια πριν το δικό της ρολόι ακόμα και στην Ελληνική αγορά [VIDEO]. Παράλληλα φήμες αναφέρουν ότι η Apple ετοιμάζει στην δική της απάντηση με το iWatch.

Το Pebble έχει τιμή $150 στην Αμερική αλλά σίγουρα μπορείτε να το βρείτε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί απλά δεν το αγοράζει η apple?

Top

Show Buttons
Hide Buttons