Παύση λειτουργίας του Google News στην Ισπανία

by George Polyzos • On 11-12-2014 • AT 12:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Google-News-screen

Το Google News, η υπηρεσία ειδήσεων της μηχανής αναζήτησης θα παύσει τη λειτουργία της στην Ισπανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Μέσω ενός blog post η Google γνωστοποίησε ότι η παύση της υπηρεσίας θα γίνει λόγω της νέας ισπανικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι «κάθε ισπανική έκδοση θα πρέπει να χρεώνει υπηρεσίες, όπως το Google News, για την προβολή και του παραμικρού αποσπάσματος από τις εκδόσεις τους, είτε το θέλουν είτε όχι».

Από την πλευρά της η Google υποστηρίζει ότι δεν κερδίζει χρήματα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού δεν γίνεται η προβολή διαφημίσεων, και θεωρεί πλέον ότι η νέα προσέγγιση του θέματος καθιστά την υπηρεσία μη βιώσιμη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος στρέφεται εναντίον της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Google. Μόλις πέρυσι, στη Γερμανία ψηφίστηκε αντίστοιχος νόμος, ο οποίος όμως επιτρέπει σε aggregators να εμφανίζουν μεμονωμένες λέξεις ή μικρά αποσπάσματα κειμένου.

Η υπηρεσία Google News λανσαρίστηκε το 2002 και απέκτησε 70 διεθνείς εκδόσεις που καλύπτουν συνολικά 35 γλώσσες. Η παύση λειτουργίας της υπηρεσίας στην Ισπανία θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ η ο νέος νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons