Τέλος εποχής για τον Paul Otellini, ο CEO της Intel αποχωρεί

by Stefanos Kofopoulos • On 19-11-2012 • AT 4:34 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Τέλος εποχής για τον Paul Otellini, ο CEO της Intel αποχωρεί

Η Intel αλλάζει CEO με τον Paul Otellini να αποχωρεί από την εταιρεία μετά από 40 χρόνια παραμονής και προσφοράς σε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες τεχνολογίας της Αμερική και του κόσμου. Η Intel ξεκινάει ήδη την διαδικασία μετάβασης στην μετά-Otellini.

Τους επόμενους 6 μήνες η Intel θα προετοιμάσει το έδαφος για να αποχαιρετήσει τον Paul Otellini ως CEO της εταιρείας, τον Μάϊο του 2013. Όπως είναι φυσικό ο Otellini θα παραμείνει στην Intel ως σύμβουλος αλλά χωρίς να έχει ενεργό ρόλο στις καθημερινές δραστηριότητες και αποφάσεις.

High-K/Metal gate, 3D Tri-gate transistors, Ultrabook

Οι λόγοι της αποχώρησης παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν. Η δήλωση του Otellini αναφέρει:

“I’ve been privileged to lead one of the world’s greatest companies. After almost four decades with the company and eight years as CEO, it’s time to move on and transfer Intel’s helm to a new generation of leadership. I look forward to working with Andy, the board and the management team during the six-month transition period, and to being available as an advisor to management after retiring as CEO.”

Στο διάστημα που ο Otellini είναι CEO της Intel, 2005 – 2012, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει 107 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, να επιστρέψει 23.5 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους και να ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ κάθε τρίμηνο.

Στον τομέα της τεχνολογίας η Intel παρουσίασε σημαντικές καινοτομίες όπως την νέα High-K/Metal gate και το 3D Tri-gate transistor, την νέα κατηγορία των Ultrabook αλλά και τα πρώτα εμπορικά δείγματα της νέας γενιάς επεξεργαστών για smartphone και tablets.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μηπως αργησε λιγο να μπει στο mobile κοματι της αγορασκαι το πληρωνει

    • Μπήκαν αλλά δεν είναι ARM. Παίζουν ένα διαφορετικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι σήμερα αλλά με μικρά και σταθερά βήματα. Θα δείξει, γιατί η λύση της Intel είναι λίγο ARM λίγο x86

  2. σίγουρα αλλά νομίζω επειδή είναι κυρίαρχη στο desktop laptop κομμάτι της αγορά είχαν επαναπαυτεί και εχουν μείνει λίγο πίσω όλα τα hi android φορούν snapdrdragon η nvidia πρέπει να παρουσίασει κάτι πού να κάνει τη διαφορά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons