Πατέντα της Sony επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση μεταξύ κινητών

by Nikos Kaimakamis • On 17-03-2017 • AT 1:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Για πολλούς η εφεύρεση της Sony θα… κρίνει φιλίες, καθώς τα κινητά θα μπορούν να αντλούν ενέργεια το ένα από το άλλο. 

Εκτός από την ασύρματη μεταφορά δεδομένων από το ένα smartphone στο άλλο, η Sony κατέθεσε μία αίτηση ευρεσιτεχνίας που επιτρέπει την αποστολή ενέργειας από το ένα κινητό στο άλλο, με ασύρματο τρόπο. Η ιδέα της Sony βασίζεται στην επέκταση των δυνατοτήτων των πομποδεκτών των μοντέρνων κινητών, τα οποία θα μπορούν να αποκτήσουν και τη δυνατότητα της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας. Ένα νέο interface θα προτρέπει τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, καθώς και το εάν θέλει να μεταφέρει ενέργεια ή δεδομένα μεταξύ δύο τηλεφώνων σε ασύρματη ζεύξη.

Η τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζεται η εφεύρεση της Sony είναι το NFC, ενώ ο κάτοχος του smartphone θα μπορεί να επιλέγει από ποιά πηγή φόρτισης θα αντλήσει ενέργεια, σε περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πηγές.

Είναι προφανές ότι σπάνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Sony για την μεταφορά ενέργειας από ένα smartphone σε ένα άλλο, αλλά θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή της κυρίως σε power banks που θα βρίσκει κανείς σε δημόσιους χώρους και θα προσέφεραν ασύρματη φόρτιση συσκευών. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν αυτή η πατέντα της Sony θα βρει πρακτική εφαρμογή στο άμεσο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons