Πατέντα της Samsung για εύκαμπτη οθόνη

by Nikos Kaimakamis • On 24-11-2016 • AT 12:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Touchwiz-UX

Η Samsung πήρε την ευρεσιτεχνία για την κατασκευή μίας εύκαμπτης, αλλά και ανθεκτικής οθόνης με τεχνολογία OLED. 

Η πατέντα της Samsung εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στη Samsung να παρουσιάσει smartphones με τη δυνατότητα της αναδίπλωσης, ή τον εύκαμπτο σχεδιασμό, χωρίς να κινδυνεύει η οθόνη να σπάσει όταν ασκηθεί πίεση πάνω της. Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα την τεχνολογία αυτή να βρίσκει εφαρμογή σε κάποια νέα μοντέλα της Samsung, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα το ποια είναι τα ακριβή σχέδια της εταιρείας για την πατέντα της.

samsung-flexible-display-panel

Η Samsung χρησιμοποίησε ένα στρώμα με ηλεκτρόδια, ένα διηλεκτρικό ελαστομερές φιλμ και ένα δεύτερο στρώμα από ηλεκτρόδια, συνθέτοντας έτσι το εύκαμπτο πάνελ της οθόνης. Το εύκαμπτο υλικό είναι ειδικό πλαστικό πολυμερές, το οποίο προσφέρει μεγάλη αντοχή, ενώ έχει και μεγάλη αντοχή στην θερμότητα. Σύμφωνα με το Phone Arena, η εφεύρεση της Samsung μπορεί να βρει εφαρμογή σε αναδιπλούμενα smartphones και tablets, ως μία οθόνη που μπορεί να ξεδιπλώνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανισμού αναδίπλωσης σε περίπτωση που ο κάτοχος της συσκευής θέλει να τρέξει κάποια πιο απαιτητική εφαρμογή.

Δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου η Samsung θα εφαρμόσει την πατέντα της σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons