Πατέντα της Apple προστατεύει τα μάτια των χρηστών σε σκοτεινό περιβάλλον

by Nikos Kaimakamis • On 07-05-2018 • AT 10:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple έχει λάβει άδεια ευρεσιτεχνίας για την αποτελεσματική προστασία των ματιών από τη χρήση οθόνης σε σκοτεινό περιβάλλον. 

Η πατέντα της Apple αναμένεται να βρει εφαρμογή στα μελλοντικά μοντέλα των iPhone, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, καθώς ο σκοπός της είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ταλαιπωρίας των ματιών από τη χρήση της φωτεινής οθόνης στο σκοτάδι.

Μπορεί οι οθόνες να προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους όταν το κινητό βρίσκεται σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, αλλά το κακό είναι ότι τα μάτια του χρήστη έχουν ήδη δεχθεί το “σοκ” από το βλέμμα σε ένα πολύ φωτεινό αντικείμενο μέσα στο σκοτεινό περιβάλλον, προτού αυτό να ρυθμίσει την επιθυμητή φωτεινότητα.

Η ευρεσιτεχνία της Apple χρησιμοποιεί τον αισθητήρα φωτεινότητας της συσκευής, προκειμένου να γίνει αντιληπτό το πόσο σκοτεινό είναι ένα δωμάτιο, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα η φωτεινότητα, αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση, έτσι ώστε τα μάτια του χρήστη να μην υποστούν το προαναφερθέν σοκ.

Εκτός από την ευεργετική επίδραση στα μάτια του κάθε χρήστη, η Apple βλέπει ότι η ευρεσιτεχνία της θα έχει σημαντική επίδραση και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την αυτονομία που προσφέρει.

Η Apple πιστεύει ότι η διάταξή της θα επιτρέπει τη σταθερά σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας της κάθε οθόνης, αλλά δεν ξεκαθαρίζει το πότε προτίθεται να χρησιμοποιήσει την εν λόγω πατέντα σε ένα προϊόν της που να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons