Πατέντα της Apple για μετατροπή του iPhone σε υπολογιστή Macbook

by Nikos Kaimakamis • On 24-03-2017 • AT 1:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Για την ακρίβεια, η ευρεσιτεχνία της Apple επιτρέπει σε όλες τις φορητές συσκευές της, iPhone και iPad, να μετατραπούν σε Macbooks. 

H πατέντα της Apple μιλά για τη δημιουργία ενός ειδικού lapdock, ενός κελύφους που μοιάζει με Macbook, με πληκτρολόγιο, μπαταρία και αναδιπλούμενη οθόνη, το οποίο να μπορεί στη θέση του touchpad να δεχτεί είτε ένα iPhone, είτε ένα iPad και να μετατρέψει τη φορητή συσκευή της Apple σε ένα πλήρες φορητό υπολογιστή. Όλα δείχνουν ότι οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται να προσφέρουν τέτοια λειτουργικότητα στους κατόχους high end smartphones και tablets, όπως έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει η Samsung, ενώ η Microsoft έχει παρουσιάσει αντίστοιχες Windows 10 προτάσεις.

Η πρόταση της Apple δεν αναφέρει εάν πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τελικό προϊόν ή απλώς μία εξερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του iPhone ή του iPad του, αλλά το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια επιλογή θα μπορεί να προσφέρει σε ένα iPhone δυνατότητες που δεν έχει αυτή τη στιγμή, όπως είναι η πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων, ο καλύτερος ήχος, η αυξημένη αυτονομία και η μεγαλύτερη οθόνη.

Είναι προφανές ότι για να λειτουργεί σωστά η πατέντα που παρουσίασε η Apple, θα πρέπει να γίνουν και κάποιες αλλαγές στο MacOS. Θα ήταν ενδιαφέρον, πάντως, να βλέπαμε ένα τέτοιο αξεσουάρ να βρίσκει τον δρόμο του προς τις αγορές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons