Πατέντα κάνει τη χρήση κινητών σε σινεμά λιγότερο ενοχλητική

by George Polyzos • On 20-01-2015 • AT 5:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lumia_830_3.0

Η Microsoft κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία που επιτρέπει την αυτόματη αυξομείωση των ρυθμίσεων ενός κινητού τηλεφώνου, ώστε αυτό να γίνεται λιγότερο ενοχλητικό όταν ο κάτοχός του βρίσκεται σε χώρους όπως ένας κινηματογράφος.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική άδεια ευρεσιτεχνίας αναφέρεται σε ένα «διακριτικό» mode το οποίο θα αναλαμβάνει αυτόματα να αυξομειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, να απενεργοποιεί τις ηχητικές ειδοποιήσεις και παράλληλα να προσφέρει μια σειρά από πληροφορίες στην κλειδωμένη οθόνη της συσκευής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο όταν ο κάτοχος της συσκευής βρίσκεται σε χώρους όπως κινηματογράφοι ή θέατρα, ενώ θα μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν ο χρήστης δεν επιθυμεί να απενεργοποιήσει τη συσκευή.

Η ενεργοποίηση του «Inconspicuous mode» θα μπορεί να επιτευχθεί εκμεταλλευόμενο τους αισθητήρες της συσκευής ή να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τον ίδιο τον χρήστη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Microsoft η «ανίχνευση» για την ενεργοποίηση της λειτουργίας μπορεί να γίνει μέσω του δέκτη GPS, του ήχου, διευθύνσεων NFC, Wi-Fi MAC ή ακόμη και κατά την αγορά των εισιτηρίων κινηματογράφου.

Επιπρόσθετα, η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει και μέσω ανάλυσης των δεδομένων της εφαρμογής Calendar της συσκευής, ώστε αν ένα γεγονός είναι κατοχυρωμένο με την ένδειξη «κινηματογράφος» η συσκευή αυτόματα να ενεργοποιεί το «Inconspicuous mode» την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Όπως αναφέρει το The Next Web η αίτηση της Microsoft είχε κατατεθεί ήδη από το 2013, αλλά εγκρίθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2015 και ενδέχεται πλέον να ενσωματωθεί στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows Phone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons