Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

by Stefanos Kofopoulos • On 11-11-2007 • AT 1:04 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

pasok logo web 2.0

Γρήγορη ματιά σε μερικά από τα sites εφημερίδων και καναλιών που ασχολούνται με το θέμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Πριν όμως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο επίσημο site του κόμματος και στην σελίδα για την αναζήτηση των εκλογικών κέντρων.

skai.gr

Μαζική είναι η συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα. Σε τέσσερα εκλογικά κέντρα της Άρτας δεν έχει γίνει ακόμη σύνδεση, στο Άργος και τη Νέα Κίο οι κάλπες άνοιξαν με καθυστέρηση, όπως και σε πολλά άλλα εκλογικά κέντρα. Τρία εκλογικά τμήματα στους δήμους Φαλάνθου, Γόρτυνας και στην κοινότητα Κοσμά στην Αρκαδία δεν άνοιξαν. Στα 1.491 εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό όπου ζουν ομογενείς, έχουν στηθεί περίπου 3.000 κάλπες.

kathimerini.gr

Ξεκίνησε στις εννέα το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις έξι το απόγευμα και θα διεξαχθείσε 1.491 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ άνω των 16 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους. Οι μετανάστες, οι οποίοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων, μπορούν να εγγραφούν στις 11 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν με το διαβατήριο τους και την κάρτα παραμονής τους. Οι Έλληνες της διασποράς, ψηφίζουν με διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Οι Πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν στην Ελλάδα, ψηφίζουν με το διαβατήριο τους.

ert.gr

Η μάχη της κάλπης για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ άρχισε στις 9 το πρωί. Στα 1.538 εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα, και στο εξωτερικό όπου ζουν ομογενείς, έχουν στηθεί περίπου 3.000 κάλπες. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ή θελήσουν να γίνουν μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να είναι ηλικίας άνω των 16 ετών. Στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ψηφοδέλτια με τα ονόματα των τριών υποψηφίων και ένα λευκό. Οι ψηφοφόροι -που χρειάζεται να είναι εφοδιασμένοι με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο- δεν πρέπει να σημειώσουν σταυρό ούτε κανένα άλλο διακριτικό, διότι τα ψηφοδέλτια θα θεωρηθούν άκυρα. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 6μ.μ., όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει δίωρη παράταση. Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης απηύθυναν χθες πρόσκληση για μαζική συμμετοχή. Ήδη οι κ.κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα και άσκησαν το δικαίωμα τους.

naftemporiki.gr

Ανοιξαν στις 9 το πρωί οι κάλπες για την ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σε 1.491 εκλογικά κέντρα και περίπου 3.000, εκλογικά τμήματα. Η όλη διαδικασία θα υποστηριχθεί από 34.000 άτομα, από τα οποία τα 4.000, περίπου, θα είναι χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης ολοκλήρωσαν την προεκλογική δραστηριότητά τους. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται δύο ώρες μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ενώ κάπως σαφής εικόνα αναμένεται να δοθεί γύρω στις 10 το βράδυ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μέχρι στιγμής, 1600 τερματικά online, 1400 offline.
  Ψήφισαν μέχρι τώρα 400.000 άτομα, ρυθμός 2000 το λεπτό!
  Τα τερματικά που είναι offline συνεχίζουν να διαπιστεύουν τους ψηφοφόρους και μπορούν να στείλουν τα data στον server όταν “δουν” το VPN. Αν δεν μπορέσουν να συνδεθούν τα δεδομένα αποθηκεύονται σε usb και έρχονται ηλεκτρονικά.
  3η μέρα άυπνος αλλά έχει τεράστιο ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα! :)

 2. τελικα θα βγει ο Γιωργος ή ο Παπανδρεου;;;;

 3. Ο ελληνικός κόσμος του ίντερνετ για σένα φτάνει μόνο μέχρι την Καθημερινή και το ΣΚΑΙ ($$$$$$$), την κρατική ερτ και τη ναυτεμπορική; Κρίμα. Σε είχαμε για πιο ψαγμένο..

 4. @πρέζα: Υπομονή μέχρι το κλείσιμο της κάλπης! Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται ανα 25% της καταμέτρησης.

  @Tasos: Οι πολύ “ψαγμένοι” μπορούν να ψάχνουν και μόνοι τους! Δεν τα περιμένουν όλα στο πιάτο! :p

 5. @BillDanos: Σε ευχαριστώ πολύ για τα stats.

  @Tasos: Αν πρόσεξες έγραψα “Γρήγορη ματιά σε μερικά από τα sites εφημερίδων και καναλιών που ασχολούνται”

  Αν δεν σου κάνει κόπο, θα ήθελα να μου πεις μερικά ακόμα sites. Χρησιμοποίησε τα ονόματα τους γιατί πολλά links σε ένα post θα θεωρηθούν spam.

Top

Show Buttons
Hide Buttons