Παρουσίαση του Kaspersky Private Security Network

by George Polyzos • On 13-12-2015 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα λύση Kaspersky Private Security Network, δηλαδή ένα νέο δίκτυο, του οποίου η χρήση επιτρέπει στα προϊόντα της Kaspersky Lab να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν τη φήμη ενός προγράμματος ή ενός ιστότοπου, ενώ παρέχουν στις επιχειρήσεις την ταχύτερη δυνατή προστασία από νέες απειλές, χωρίς να ανταλλάσσουν δεδομένα με εξωτερικούς server.

Η πλειοψηφία των παρόχων λύσεων ψηφιακής ασφάλειας χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες cloud για να ενισχύσουν το επίπεδο της προστασίας από ψηφιακές απειλές. Οι υψηλές επιδόσεις του cloud συμβάλλουν στη γρήγορη και ακριβέστερη ανάλυση νέων δειγμάτων κακόβουλων προγραμμάτων ή ιστότοπων που έχουν εντοπιστεί σε συσκευές πελατών. Όταν οι εφαρμογές ασφάλειας αντιμετωπίζουν μια άγνωστη απειλή, επικοινωνούν με απομακρυσμένους server σε αναζήτηση λύσης και λαμβάνουν μια άμεση απάντηση.

Ενώ με το συμβατικό τρόπο απαιτούνται συνήθως μερικές ώρες για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων, το cloud βοηθά στην παροχή ταχύτερης προστασίας απέναντι σε μια νέα απειλή, η οποία είναι διαθέσιμη μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην εξοικονόμηση υπολογιστικών πόρων των συσκευών ή των server, δεδομένου ότι η απαιτητική από άποψη πόρων ανάλυση γίνεται στο cloud.

Συγκεκριμένα, το Kaspersky Security Network (KSN), η κατανεμημένη υποδομή cloud της Kaspersky Lab, αποτελεί εδώ και καιρό ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης των ψηφιακών απειλών. Οι server που βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένοι σε διάφορες χώρες, επεξεργάζονται εν εξελίξει αιτήματα που φτάνουν από τις λύσεις της Kaspersky Lab, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες σε υπολογιστές εταιρικών και οικιακών χρηστών. Σήμερα, το Kaspersky Security Network συμβάλλει στην προστασία άνω των 80.000.000 χρηστών κάθε χρόνο.

Προτού μια λύση ασφάλειας λάβει την επιβεβαίωση ότι ένα αρχείο ή μια ιστοσελίδα που έχει ελεγχθεί είναι επικίνδυνο ή ακίνδυνο, πρέπει πρώτα να στείλει πληροφορίες στο cloud. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή για ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς ή σε ορισμένες χώρες, ακόμη κι αν τα στατιστικά στοιχεία για τις ψηφιακές απειλές πρέπει να είναι «ανεβασμένα».

Για να φιλοξενήσει αυτούς τους πελάτες, η Kaspersky Lab έχει αναπτύξει το Kaspersky Security Private Network, ένα ιδιωτικό cloud που περιέχει ένα εσωτερικό αντίγραφο του KSN, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματά του. Οι βάσεις δεδομένων είναι εγκατεστημένες σε server που βρίσκονται στο εσωτερικό της εταιρικής υποδομής πληροφοριών. Οι ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές φτάνουν σε αυτές τις βάσεις δεδομένων από το KSN, χάρη στον τακτικό συγχρονισμό μίας κατεύθυνσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου δεδομένα που αποστέλλονται από το εταιρικό δίκτυο στο cloud.

Το Kaspersky Security Private Network, μαζί με τις λύσεις Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Security for Virtualization, Kaspersky DDoS Protection κ.α., είναι μέρος του πακέτου λύσεων της Kaspersky Lab που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των μεγάλων επιχειρήσεων. Τα προϊόντα αυτά επιτρέπουν στον πελάτη να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο, πολυεπίπεδο σύστημα προστασίας, ακόμη και σε ένα περιβάλλον περιορισμένης πρόσβασης σε εξωτερικούς πόρους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons