Παρουσίαση της πλατφόρμας Youth4Greece από τη Δράση Saferinternet.gr

by George Polyzos • On 09-02-2016 • AT 12:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google-search-engine

Για 13η συνεχή χρονιά, γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr σε συνεργασία με την Google και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα ανάδειξης της Ελλάδας Youth4Greece (www.youth4greece.gr).

Με τη βοήθεια αυτής της πλατφόρμας, το Saferinternet.gr και η Google προσκαλούν μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να συνεργαστούν και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το Youth4Greece έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων. Η πρωτοβουλία ενθαρρύνει τους νέους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους – ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς – τοπικές εκδηλώσεις και συνταγές, για να αναδείξουν τη μοναδικότητα κάθε σημείου της χώρας μας.

Το περιεχόμενο της πλατφόρμας που φιλοξενείται από την Google και το YouTube, υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σήμερα παρουσιάζεται ο πρώτος κύκλος πρωτότυπων βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές, ενώ παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση σε ακόμη περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα να γίνουν «Πρεσβευτές» της πρωτοβουλίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, θα παρουσιαστεί επίσης η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr. Παιδιά και έφηβοι από όλη τη χώρα δημιούργησαν ποίηση για ένα φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τέλος, το Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons