Παρουσίαση της πλατφόρμας Connected Vehicle Marketplace από την Ericsson

by George Polyzos • On 12-03-2017 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Ericsson παρουσίασε την Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων, μια λύση λευκής ετικέτας που απλουστεύει τη δημιουργία οικοσυστημάτων ψηφιακών υπηρεσιών για διασυνδεδεμένα οχήματα.

Οι κατασκευαστές αυθεντικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), οι συνεργάτες και οι αυτοκινητιστές θα μπορούν πλέον οι ίδιοι να προωθούν την καινοτομία και τη συνδεσιμότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με την παρουσίαση της πλατφόρμας Scania One, η Scania γίνεται ο πρώτος πελάτης που χρησιμοποιεί τη νέα λύση. Πρόκειται για μια ανοικτή πλατφόρμα πελατών που προσφέρει σε ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων, στους πελάτες τους, καθώς και στους οδηγούς πρόσβαση σε υπηρεσίες οι οποίες αυξάνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Έχοντας ως βάση την επιτυχία του Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson, η Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων (Connected Vehicle Marketplace) είναι ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι ΟΕΜ μπορούν να προσφέρουν στους οδηγούς τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Η λύση αυτή, η οποία είναι πρωτοποριακή στον τομέα της, θα επιτρέψει στους ΟΕΜ να έχουν πλήρη έλεγχο της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής συμπερίληψης ψηφιακών υπηρεσιών τρίτων, πλήρως ενσωματωμένων σε μία ψηφιακή αγορά.

Μέσω των διασυνδεδεμένων οχημάτων, η Scania γνωρίζει την οργανωτική ροή των λειτουργιών οι οποίες χαρακτηρίζουν τους πελάτες των ιδιοκτητών στόλων οχημάτων, είτε πρόκειται για εργοτάξια μεγάλης κλίμακας, είτε για δημόσιες συγκοινωνίες, είτε για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Χάρη στην πλατφόρμα Scania One, τα ψηφιακά εργαλεία τοποθετούνται στα χέρια των ιδιοκτητών στόλων οχημάτων και των οδηγών, εξασφαλίζοντας κέρδη στις σχετικές ροές, καθώς και μείωση της σπατάλης.

Ο αριθμός των διασυνδεδεμένων οχημάτων μεγαλώνει ταχύτατα, τόσο για τα εμπορικά όσο και για τα επιβατικά οχήματα. Η Scania ανακοίνωσε ότι σήμερα υπάρχουν 250.000 διασυνδεδεμένα οχήματα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί τουλάχιστον στα δύο τρίτα των οχημάτων που έχει πουλήσει η εταιρεία την τελευταία πενταετία. Επιπλέον, η Strategy Analytics προβλέπει ότι το 2025 θα υπάρχουν 382 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα.

Μέχρι σήμερα, οι ΟΕΜ δεν μπορούσαν να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τρίτους αποδοτικά, με ασφάλεια και με δυνατότητα κλιμάκωσης. Η Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson δίνει τη δυνατότητα στους ΟΕΜ να δημιουργήσουν ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα για τους κύριους συνεργάτες τους, καθώς και για πρωτοπόρους οι οποίοι θέλουν να εφεύρουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την αυτοκινητοβιομηχανία, με στόχο την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Πίσω από το Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson βρίσκεται η λύση ΙοΤ Accelerator που έχει αναπτύξει η Ericsson για το διαδίκτυο των αντικειμένων, η οποία προσφέρει ασφαλή διαχείριση κινητής συνδεσιμότητας κορυφαίου επιπέδου και αξιόπιστες τεχνολογικές συνεργασίες, παράλληλα με ταχεία υλοποίηση του ΙοΤ και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons