Παραλίγο αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος στο Nexus 6

by George Polyzos • On 27-01-2015 • AT 4:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

nexus-6

Το Nexus 6 της Motorola θα μπορούσε να ενσωματώνει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Dennis Woodside.

Σε συνέντευξή του στην Telegraph ο Dennis Woodside αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του phablet της Motorola υπήρχε η πρόθεση να τοποθετηθεί στην «πλάτη» της συσκευής ένας αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το λογότυπο της εταιρείας.

Ο λόγος που τελικά ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε ήταν η ίδια η Apple. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της Motorola αποκάλυψε ότι η κατασκευάστρια του iPhone είχε ήδη εξαγοράσει τον «καλύτερο προμηθευτή» τεχνολογίας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, την εταιρεία AuthenTec.

Έτσι, σύμφωνα με τον Woodside, η Motorola δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Στην ερώτηση γιατί η εταιρεία δεν στράφηκε στην υιοθέτηση κάποιας άλλης τεχνολογικής λύσης ο πρώην CEO είπε ότι ο «δεύτερος καλύτερος προμηθευτής ήταν και ο μόνος διαθέσιμος για όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, ενώ και η ποιότητα των αισθητήρων δεν ήταν η επιθυμητή».

Με τον τρόπο αυτό η Motorola βρέθηκε στο δίλημμα να χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα που δεν ήταν ο καλύτερος στην αγορά ή να μην τον χρησιμοποιήσει καθόλου. Προφανώς επελέγη η δεύτερη λύση για το Nexus 6.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Nexus 6 της Google (που κατασκευάζεται από τη Motorola) διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 805, χρονισμένο στα 2,7 GHz, μνήμη RAM στα 3GB, αποθηκευτικό χώρο 32 και 64 GB ενώ η οθόνη του έχει διαγώνιο 5,96 ίντσες, είναι τεχνολογίας AMOLED και έχει ανάλυση 2560×1440 pixels.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons