Παραίτηση Ballmer από το Δ.Σ. της Microsoft

by George Polyzos • On 20-08-2014 • AT 11:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

steve-ballmer-to-retire-as-microsoft-ceo

 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, ανακοίνωσε την παραίτησή του και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία σηματοδοτεί και την οριστική του αποχώρηση από την εταιρεία.

Ο Steve Ballmer υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για 14 χρόνια, πριν αποχωρήσει τον περασμένο Φεβρουάριο και τη θέση του αναλάβει ο Satya Nadella. Ο Ballmer είχε με τη σειρά του διαδεχθεί τον Bill Gates, ιδρυτή και πρώτο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης έγινε με τη μορφή επιστολής προς τον Satya Nadella, στην οποία διατυπώνεται η εμπιστοσύνη προς τη νέα ηγεσία της Microsoft, ενώ επισημάνεται σε αυτή ότι «παρά τις προκλήσεις του μέλλοντος υπάρχουν και μεγάλες ευκαιρίες».

Επίσης, στην επιστολή παραίτησης τονίζεται ότι «η μίξη software, hardware και υπηρεσιών cloud δίνουν στη Microsoft ικανότητες που δεν διαθέτει καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο».

Η παραίτηση Ballmer από το διοικητικό συμβούλιο, δίνει οριστικό τέλος σε μία καριέρα στη Microsoft που διήρκεσε συνολικά 34 χρόνια. Ωστόσο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα συνεχίσει να διατηρεί το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μετοχών.

Στην απάντησή του, που επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Satya Nadella εξέφρασε την κατανόηση και την υποστήριξή του στην απόφαση Ballmer, προσθέτοντας ότι «το όραμα και η ηγεσία σου θα αποτελέσουν μεγάλη απώλεια για το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft».

Μετά την αποχώρησή του από το τιμόνι της εταιρείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ballmer απέκτησε την ομάδα μπάσκετ του NBA, LA Clippers, έναντι του ποσού των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons