Παραδοχή Nadella ότι η Microsoft απέτυχε στον τομέα των smartphones

by George Polyzos • On 25-10-2016 • AT 1:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satya-nadella

Μιλώντας στο WSJD Live της Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, παραδέχθηκε ότι «χωρίς αμφισβήτηση» η εταιρεία έχασε την ευκαιρία της στον τομέα των φορητών συσκευών.

Πιο συγκεκριμένα, το αφεντικό της Microsoft δήλωσε: «Ξεκάθαρα χάσαμε τον τομέα των κινητών τηλεφώνων, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Πλέον, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη σε νέους τομείς». Σύμφωνα με τον Satya Nadella αυτοί οι νέοι τομείς είναι η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, τομείς που ο ίδιος θεωρεί μεγάλες ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη.

Παρόλα αυτά, η Microsoft παραμένει στην αγορά των smartphones έστω και αν πλέον τα Windows Phones αποτελούν μόλις το 1% της παγκόσμιας αγοράς. Ο CEO της Microsoft ξεκαθάρισε ότι πλέον ο ρόλος της εταιρείας είναι να παρέχει «εξειδικευμένη αξία» στη συγκεκριμένη αγορά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Continuum, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στα smartphones με λειτουργικό Windows 10 να λειτουργούν σαν προσωπικοί υπολογιστές όταν συνδέονται με μία οθόνη.

Ο Satya Nadella είπε ακόμα ότι πάντα προσπαθεί να παραμένει στο κυνήγι για την επόμενη κατηγορία υψηλής αξίας της αγοράς. Σαν τέτοιες βλέπει τις τεχνολογίες του virtual reality και του augmented reality. Μάλιστα, είπε ότι το HoloLens «θα μπορούσε να αποτελέσει το ξεκίνημα για τη δημιουργία ενός υπέρτατου υπολογιστή που θα βασίζεται στην μικτή πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα, αυτού του είδους οι νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στη Microsoft να δραστηριοποιηθεί σε εναλλακτικούς τομείς και να μην εξαρτάται από τη μονοδιάστατη αγορά των προσωπικών υπολογιστών, ανέφερε ο Satya Nadella. «Εάν υπάρχει ένα μάθημα το οποίο μάθαμε είναι ότι σκεπτόμασταν το PC σαν έναν κόμβο για όλα τα πράγματα και για όλες τις ώρες. Ίσως αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος το οποίο κάναμε».

Οι δηλώσεις Nadella έρχονται λίγες μόνο ημέρες πριν από επίσημο event της Microsoft στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστούν νέες λύσεις στον τομέα του hardware.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons