Παραδόσεις 4,6 εκατ. wearables για το 2014

by George Polyzos • On 12-02-2015 • AT 2:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Moto-360-Android-Wear

Ο όρος wearables εισήχθη δυναμικά στο λεξιλόγιό μας κατά τη διάρκεια του 2014 για να περιγράψει τις συσκευές που ο χρήστης μπορεί να «φορέσει».

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Canalys κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους παραδόθηκαν από τους κατασκευαστές 4,6 εκατομμύρια wearables κάθε κατηγορίας, εκ των οποίων μόλις τα 720.000 διέθεταν λειτουργικό σύστημα Android Wear.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal αιτία της χαμηλής αποδοχής των συσκευών με λειτουργικό Android Wear είναι καταρχήν οι χαμηλές αυτονομίες, που συνήθως δεν ξεπερνούν την μία ημέρα, αλλά και ο μικρός αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών.

Το Moto 360 της Motorola αποτέλεσε, σύμφωνα με την Canalys, το πλέον ευπώλητο smartwatch της αγοράς αντιμετωπίζοντας μόνο ορισμένα προβλήματα υποστήριξης της εφοδιαστικής του αλυσίδας κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Αντίστοιχα, για τη Samsungη Canalys αναφέρει ότι η κορεατική εταιρεία πιέστηκε ώστε να διατηρήσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και πλέον θα πρέπει να δουλέψει ακόμη σκληρότερα για να προσελκύσει developersγια το λειτουργικό της σύστημα Tizen.

Το στρογγυλό G Watch R της LG Electronics απέδωσε καλύτερα από το αρχικό, τετραγωνισμένο G Watch ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία των Asus και Sony με συσκευές που χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα Android Wear.

Το Pebbleπέτυχε παραδόσεις ύψους ενός εκατομμυρίου συσκευών από το 2013 οπότε και λανσαρίστηκε μέχρι και το τέλος του 2014. Αιτία της επιτυχίας του σύμφωνα με την Canalysήταν οι συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού, οι συνεχείς προσθήκες εφαρμογών και οι συνεχείς μειώσεις της τιμής του που του επέτρεψαν να διατηρήσει το ύψος των πωλήσεων.

Ο τομέας των wearable bands είχε σαν πρωταγωνιστή το Fitbit, το οποίο πρόσφατα απέκτησε δύο νέες προσθήκες, ενώ η Xiaomi παρέδωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο Mi Bands κόστους 13 δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons