Εισιτήριο χωρίς χαρτί

by Stefanos Kofopoulos • On 17-07-2007 • AT 4:14 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

big green gathering

Στον αγώνα για ένα καλύτερο πλανήτη με λιγότερα σκουπίδια και περισσότερο πράσινο το μουσικό φεστιβάλ Big Green Gathering χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη ιδέα για είσοδο στην συναυλία χωρίς εισιτήριο κατασκευασμένο από χαρτί. Οι επισκέπτες αγοράζουν τα εισιτήρια online, πληρώνουν με την πιστωτική τους κάρτας και λαμβάνουν το εισιτήριο με SMS [υποθέτω] στο κινητό τους. Το μόνο που απομένει είναι η εμφάνιση στην είσοδο αφού αν δεν έχει γίνει sold out η διάθεση των εισιτηρίων διαρκεί μέχρι και λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του φεστιβάλ.

Η ιδέα είναι εξαιρετική αλλά δεν ξέρω πόσο καλά μπορεί να δουλέωει. Υπομονή μερικές μέρες μέχρι την 1η Αυγούστου, ημέρα έναρξης του Big Green Gathering για να μάθουμε πως πήγε.. ελπίζω δηλαδή.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. etsi akrivws egine h proselefsh sto max your voice proxthes kai epeidh hmoun sto check sthn eisodo (eixan oloi anoixta ta kinhta kai mas edeixnan to sms) se plhroforw oti doulepse eykolotata kai mphkan oloi poly grhgora. :)

 2. Ναι! Αυτό είναι το μεγάλο οικολογικό πρόβλημα. Το χαρτί για τα εισιτήρια…

 3. Είναι πρόβλημα. Χαρτί, μελάνι, χημικά, τυπογραφεία, ρεύμα κ.ο.κ. Όλα είναι μια αλυσίδα.

  Να σημειώσω πως εδώ και χρόνια δουλεύουν έτσι και τα εξπρές τρένα των αεροδρομίων του Λονδίνου, π.χ. Γκάτγουϊκ Εξπρές. Απλά δείχνεις τον κωδικό που σου έρχεται με SMS στο κινητό.

 4. @xpsilikatzoy: Δεν είπες τίποτα ρε συ!!

  @Petrakeas: Είναι συμβολική κίνηση αλλά αν γίνει παντού μπορεί να έχει αποτέλεσμα

  @Τάκης: Πές τα στον Petrakea :)

 5. Κάποιος χρειαζόταν να κάνει την αρχή. Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσουν κ άλλοι.

 6. Συμβολική ναι. Αλλά δεν μπορεί να κάνει τι διαφορά αυτό. Ούτε ο συνδυασμός αντίστοιχων μικρών κινήσεων.
  Τα προβλήματα πρέπει να τα βλέπετε αναλογικά με τα άλλα μεγέθη.
  Το χαρτί υγείας που καταναλώνει μια πόλη σε μία μέρα είμαι σίγουρος ότι προκαλεί μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή από τα εισιτήρια όλου του κόσμου…

 7. Το χαρτί υγείας είναι ανακυκλώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον (αυτό ισχύει και για τα περισσότερα χρωματιστά). Η συντριπτική πλειοψηφία των χαρτιών εντύπων, εισιτηρίων και άλλων, δεν είναι.

  Γενικότερα, αν θες άλλα μεγέθη, θα σου βάλω εγώ ένα που έχουμε μπροστά μας: την οθόνη. Το Δημόσιο, καταναλώνει άδικα ρεύμα, ενώ θα μπορούσε να αλλάξει όλες τις οθόνες με καινούριας τεχνολογίας (πάμφθηνο με παραγγελία δεκάδων χιλιάδων κομματιών). Θα κάνει απόσβεση σε 2-3 χρόνια και θα καίει λιγότερο από το μισό ρεύμα. Λιγότερος φόρτος και για τη ΔΕΗ.

  Αν αρχίσουμε, πολλά θα βρούμε. Μονο οι γερασμένοι στο σώμα ή/και στο μυαλό ιθύνοντες δεν λένε να καταλάβουν. Αλλά, είπαμε, έχουμε κληρονομική δημοκρατία…

 8. Ναι,στην Αγγλία εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια και σε ορισμένα events και λειτουργεί μια χαρά

Top

Show Buttons
Hide Buttons