Σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφεία που ανακυκλώνει το χαρτί

by George Polyzos • On 12-01-2016 • AT 11:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

PaperLab

Το PaperLab υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην ανακύκλωση γραφείου καταστρέφοντας έγγραφα με ασφάλεια, ενώ τα μετατρέπει σε χαρτί γραφείου, χρησιμοποιώντας μια άνυδρη διαδικασία.

Η Seiko Epson Corporation κατασκεύασε το πρώτο μηχάνημα ανακύκλωσης χαρτιού, μικρών διαστάσεων, στον κόσμο, με δυνατότητα να παράγει νέο από ασφαλώς κατεστραμμένο χαρτί, χωρίς τη χρήση νερού. Η Epson σκοπεύει να θέσει το νέο «PaperLab» σε εμπορική παραγωγή στην Ιαπωνία το 2016, ενώ οι πωλήσεις σε άλλες περιοχές θα αποφασιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι επιχειρήσεις και τα κυβερνητικά γραφεία που θα εγκαθιστούν ένα PaperLab σε κάποιο σημείο σε εξωτερικό χώρο, θα είναι σε θέση να παράγουν χαρτί σε διάφορα μεγέθη, πάχη, και τύπους, από χαρτί γραφείου και χαρτί επιχειρηματικής κάρτας, έως χαρτί χρωματισμένο και αρωματισμένο.

Ένα αναπτυξιακό πρότυπο του PAPERLAB παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Epson στο Eco-Products 2015, μια περιβαλλοντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο Big Sight (Τόκιο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο) από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Τεχνολογία PaperLab

Οι θεμελιώδεις συμπαγείς, υψηλής ακρίβειας και εξοικονόμησης ενέργειας τεχνολογίες της Epson δίνουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να παράγει συμπαγή, ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα που προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και απόδοση. Με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτύπωσης να επεκτείνονται στον τομέα των καταναλωτών, επιχειρηματικό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, η Epson διαθέτει ένα τεράστιο αποθεματικό γνώσης σχετικά με τα μελάνια, τεχνογνωσία μέσων, καθώς και την ικανότητα να παράγει αξιόπιστα, ανθεκτικά συστήματα που θα λειτουργούν σταθερά.

Επιπλέον αυτών, η Epson έχει αναπτύξει Άνυδρη Τεχνολογία Ινών, μια νέα ομάδα τεχνολογιών για το PaperLab. Η τεχνολογία ξηρών ινών αποτελείται από τρεις ξεχωριστές τεχνολογίες: επαναφορά χαρτιού σε ίνα, σύνθεση και σχηματισμό.

Επαναφορά χαρτιού σε ίνα
Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο μηχανισμό, τα απόβλητα χαρτιού μετατρέπονται σε μακριές, λεπτές βαμβακώδεις, ίνες. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει άμεσα και πλήρως τα εμπιστευτικά έγγραφα. Δεδομένου ότι το PaperLab δεν χρησιμοποιεί νερό, δεν απαιτεί υδραυλικές εγκαταστάσεις. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος, το καθιστά ιδανικό για εύκολη εγκατάσταση στον εξωτερικό χώρο ενός γραφείου.

Σύνθεση
Μία ποικιλία διαφορετικών ενοποιητικών στοιχείων μπορούν να προστεθούν στο υλικό που έχει μετατραπεί σε ίνες, προκειμένου να αυξάνουν τη συνδετική δύναμη ή λευκότητα του χαρτιού ή να προσθέσουν χρώμα, άρωμα, ανθεκτικότητα στη φωτιά, ή άλλες ιδιότητες που απαιτούνται για μία δεδομένη εφαρμογή.

Σχηματισμός
Οι χρήστες μπορούν να παράγουν χαρτί γραφείου σε φύλλα Α3 ή Α4 ή ακόμη και χαρτί για επαγγελματικές κάρτες, χάρη στην τεχνολογία σχηματισμού που τους επιτρέπει να ελέγχουν την πυκνότητα, το πάχος και το μέγεθος του χαρτιού.

Η Epson έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να αυξήσουν την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα, παρέχοντας υψηλής ταχύτητας, χαμηλής ισχύος inkjet εκτυπωτές για επιχειρήσεις που προσφέρουν εικόνες σε εκπληκτική ποιότητα, με χαμηλό κόστος ανά εκτύπωση. Και με τη χρήση PaperLab για τη μετατροπή χρησιμοποιημένου χαρτιού σε νέο, η εταιρεία πιστεύει ότι τα γραφεία όλων των τύπων θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που «σκέφτονται» σχετικά με το χαρτί.

Δείτε εδώ το βίντεο σχετικά με την ανάπτυξη του PaperLab.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons