Πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις για τα Pixel και Pixel XL της Google

by George Polyzos • On 16-06-2017 • AT 11:35 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Με βάση δεδομένα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Play Store της Google υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύρια συσκευές Pixel και Pixel XL.

Τη διαπίστωση κάνει η ιστοσελίδα Ars Technica, βασισμένη σε στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο Google Play Store. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πωλήσεις συσκευών Pixel και Pixel XL έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Παρά το γεγονός ότι η Google δεν ανακοινώνει στοιχεία πωλήσεων για συγκεκριμένες συσκευές εντούτοις το Google Play Store αποκαλύπτει πόσες φορές μία συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εγκατασταθεί σε ένα οποιοδήποτε Android smartphone.

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στο Google Play Store αποκαλύπτουν μία κλίμακα εύρους, για παράδειγμα, μία εφαρμογή θα μπορούσε να εμφανίζει μεταξύ 50.000 με 100.000 εγκαταστάσεις, ενώ μία άλλη εύρος ενός έως πέντε εκατομμυρίων.

Ο υπολογισμός του Ars Technica βασίσθηκε στις εγκαταστάσεις του Pixel Launcher. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα το εύρος των εγκαταστάσεων ήταν για αρκετό καιρό μεταξύ 500.000 και 1.000.000, μέχρι που περίπου επτά μήνες μετά το λανσάρισμα των συσκευών άλλαξε στην κλίμακα από ένα έως πέντε εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος launcher προσφέρεται αποκλειστικά στους κατόχους των δύο συσκευών της σειράς Pixel. Με δεδομένο αυτό, οι εγκαταστάσεις μέσω του Play Store δίνουν μία πολύ καλή ένδειξη για το πόσες περίπου συσκευές έχουν πουληθεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Phone Arena, συγκριτικά, η Samsung φέρεται να έχει πουλήσει πέντε εκατομμύρια Galaxy S8 και Galaxy S8+ κατά τις πρώτες 26 ημέρες της κυκλοφορίας του. Αντίστοιχα, χρειάστηκε 37 ημέρες στην αγορά της Κορέας για να πουληθούν ένα εκατομμύριο συσκευές, ενώ πέρυσι το ζεύγος Galaxy S7 και Galaxy S7 edge χρειάσθηκε τις διπλάσιες ημέρες για να φτάσει το ίδιο ορόσημο πωλήσεων. Το δε LG G6 είχε πωλήσεις δύο εκατομμυρίων τεμαχίων σε διάστημα έξι μηνών, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons