Η Panasonic απολύει 10.000 εργαζομένους, ετοιμάζεται να πουλήσει μονάδες

by Stefanos Kofopoulos • On 16-11-2012 • AT 11:39 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Panasonic απολύει 10.000 εργαζομένους, ετοιμάζεται να πουλήσει μονάδες

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα οικονομικά της, η Panasonic ετοιμάζεται να απολύσει περί τις 10.000 εργαζομένους και να κλείσει ή να πουλήσει μονάδες. Η εντολή του νέου προέδρου της εταιρείας, Kazuhiro Tsuga, είναι ξεκάθαρη. Η Panasonic πρέπει να γίνει κερδοφόρα.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη, η Panasonic όχι μόνο πρέπει να γίνει κερδοφόρα ξανά αλλά κάθε business unit της εταιρείας πρέπει να αποφέρει κέρδη 5%. Μέχρι τώρα περίπου το 1/5 της εταιρείας, 88 business units, καίνε χρήματα με και βάζουν αρνητικό πρόσημο στα λογιστικά της εταιρείας.

Η Panasonic θα ξεκινήσει τις απολύσεις, το κλείσιμο μονάδων ή την πώληση αυτών από τις αρχές του 2013 με στόχο στο τέλος του 2014 να έχει γίνει κερδοφόρα και μάλιστα κατά 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία είναι ξεκάθαρη με τον νέο πρόεδρο, Kazuhiro Tsuga, να πιέζει για αποτελέσματα.

Η Panasonic ξεκίνησε το 1918 πουλώντας λάμπες ποδηλάτων και επεκτάσεις καλωδίων για να γίνει σήμερα εταιρεία με 300.000 εργαζομένους και μια μετοχή που βρίσκεται σε χαμηλό δεκαετίας. Ο Ιαπωνικός Κολοσσός των ηλεκτρονικών έχει ήδη απολύσει περί τις 36.000 εργαζομένους και ήδη έχει πουλήσει μονάδες τις εταιρείας εδώ και ένα χρόνο αλλά εξακολουθεί την προσπάθεια αναδιάρθρωσης.

Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας αντιμετωπίζει κρίση. Μια άλλη εταιρεία η AMD, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως ψάχνει αγοραστή γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στις συνεχιζόμενες αλλαγές του τεχνολογικού τοπίου και την πίεση από τον ανταγωνισμό εταιρειών όπως η NVIDIA και η Qualcomm που βλέπουν τις πωλήσεις tablets και smartphones να αυξάνονται ενώ οι πωλήσεις των PC να μένουν πίσω.

Η Panasonic δραστηριοποιείται όχι μόνο στα ηλεκτρονικά ή της τηλεοράσεις αλλά και στην βιομηχανία του αυτοκινήτου, στην βιομηχανία της αεροναυπηγικής, των tablets, των τηλεοράσεων, των φωτογραφικών μηχανών κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εαν ηταν 15000 οι εργαζόμενοι θα ηταν παραπανω τα κερδη?Φιλοι μου μας δουλευουν απροκαλυπτα!!!!

    • Τί σκέφτεται και πως ενεργεί η κάθε εταιρεία είναι δικό της θέμα. Κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς.

  2. O λόγος που δημοσιεύονται αυτά στο συγκεκριμένο σάιτ αντί για κάποια νέα τεχνολογία ποιος είναι ακριβώς; Γιατί χρηματιστές δεν είμαστε και βαριόμαστε.

    • Πολύ απλός. Η βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας αλλάζει πολύ γρήγορα και αυτό επηρεάζει τους πάντες, όχι μόνο το group Panasonic αλλά και όλους τους άλλους. Γνωρίζεις ότι κανείς δεν έχει όλα τα components και όλοι αγοράζουν από όλους για να φτιάξουν το τέλειο gadget.

Top

Show Buttons
Hide Buttons