Η Palm έχει πρόβλημα, σοβαρό και μεγάλο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-03-2010 • AT 10:25 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

palm logo

Η Palm, η εταιρεία που έδωσε νόημα την ιδέα του PDA και του smartphone αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Οι πωλήσεις των Palm Pre και Palm Pixi είναι λίγες με αποτέλεσμα τα χειρότερα από το αναμενόμενο οικονομικά αποτελέσματα και ελεύθερη πτώση της μετοχής κατά 29%. Κάποιοι αναλυτές έχουν δώσει ως target price την τιμή $0 για την μετοχή ενώ σχεδόν όλοι συμβουλεύουν την πώληση των μετοχών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα όνειρα για να δούμε το Pre στην Ελλάδα και όσες προσπάθειες και αν κάνει η Palm για να εκπαιδεύσει τους πωλητές της Verizon και Sprint που υποτίθεται ότι δεν πουλούσαν αρκετά webOS κινητά επειδή δεν γνώριζαν τις δυνατότητες της συσκευής, ήταν και είναι μάταια. Στο engadget μάλιστα συνεχίζουν, κατά παράδοση, να συμβουλεύουν την Palm για τα λάθη που έκανε και πως μπορεί να τα ξεπεράσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρίμα… Η Palm κατάφερε να φτιάξει ένα πλήρες top end κινητό αλλά πλήρωσε πολύ ακριβα το οτι δεν λεγόταν Apple. Δυστυχώς δεν αρκει να φτιαξεις ένα πολύ καλό προϊόν. Πρέπει να μπορείς και να το πουλήσεις ως τέτοιο.

  • Αν διαβάσεις το post του engadget θα δεις ότι μόνο top δεν ήταν από ένα σημείο και μετά που το hardware άρχιζες να κολλάει ή να σπάει και το software να κάνει τα δικά του. Δυστυχώς.

 2. Όντως η Palm έφτιαξε ένα top end κινητό που όντως μπορεί να έχει και κάποια μικρο-προβληματάκια, όμως το κακό είναι ότι το έφτιαξε λίγα χρόνια αργότερα από ότι έπρεπε. Άλλη μια απόδειξη ότι η τεχνολογία προχωρεί με φρενήρεις ρυθμούς και ότι όποια εταιρεία επαναπαυθεί στις δάφνες της για έστω και λίγο τελείωσε.
  Μακάρι να την αγόραζε η Apple, αλλά δεν το πιστεύω.

  • Το πρόβλημα ήταν και είναι ότι έκανε την παρουσίαση του Pre και άργησε πολύ να το ρίξει στην αγορά. Τώρα δεν βλέπω κανέναν λόγο να θέλει κάποιος να αγοράσει την εταιρεία. Η Microsoft σίγουρα όχι, η Apple όχι αφού έχει το iPhone OS και το βάζει σε άλλες συσκευές, η Nokia όχι αφού χρησιμοποιεί πλέον δύο open sourced λειτουργικά, η RIM μπορεί αλλά ήδη γίνεται λόγος για το Blackberry OS 6.0.

 3. Θα την “πάρει” η Νοκια ή η Google? Να παίξω στοίχημα?

  :p

  • Η Nokia για πιο λόγος έχει ήδη Meego και Symbian open sourced. Το Google είναι καλή περίπτωση (βλέπε web standards κλπ) αν όμως ταιριάζει το dev περιβάλλον τους.

Top

Show Buttons
Hide Buttons