Bye bye Palm, θα πουληθείς και εσύ

by Stefanos Kofopoulos • On 12-04-2010 • AT 3:10 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ

palm pre on fire

Αν οι πληροφορίες που έχει το Bloomberg είναι ακριβείς, η Palm βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης αγοραστή. Υποτίθεται ότι Goldman Sachs και Qatalyst Partners έχουν αναλάβει αυτόν ακριβώς τον ρόλο ενώ προ ημερών ο Rubinstein, CEO της Palm, ήταν κατηγορηματικός σε κάθε ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας που διοικεί. Υποψήφιοι αγοραστές φαίνονται η HTC (ω ναι σωστά διαβάσατε), η Lenovo (έχει νόημα) και η LG (σύμφωνα με μια καλή θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα). Σε κάθε περίπτωση οι χαμηλές πωλήσεις του Palm Pre και η κακή διαφημιστική καμπάνια της Palm φαίνεται πως δεν έχουν νόημα σε αυτό στο στάδιο. Η εξαγορά της Palm σημαίνει έλεγχο του webOS και ενσωμάτωση σε μια νέα, γενναία γενιά smartphones για όλο τον κόσμο ή την Ασία μόνο.

Αν θα ήθελα κάποια εταιρεία να αγοράσει την Palm αυτή θα ήταν η Lenovo ή η LG για να ξεσπάσει πόλεμος στην Ασιατική αγορά και επιτέλους οι χρήστες εκεί να αρχίσουν να χρησιμοποιούν κινητά και smartphones με χαρακτηριστικά περισσότερα από μια πλούσια συλλογή emoticons.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φυσικά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να πάρει η Apple την Palm ετσι ώστε να αποκλείσει ακόμη έναν παίκτη απο την αγορά.

  Δεν λέω καλή είναι η πολυφωνία, αλλά ποιός χρειάζεται phoneOS, PalmOS, Android, Win mobile, symbian και άλλα τόσα…

  • Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών που θα αγοράσουν κινητά και smartphones αλλά δεν θα έχουν να πληρώσουν 500 δολάρια για μια συσκευή

 2. Επίσης δεν είναι μόνο θέμα πολυφωνίας, είναι και θέμα επιλογής και εξέλιξης. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με την προοπτική να αγοράσει η Apple την Palm, με το δεδομένο πως οι χρήστες θα εξακολουθούσαν να έχουν την ίδια ποιότητα επιλογών και μετά από αυτή την κίνηση.

  Δεδομένου όμως πως το WebOS μετά από μια τέτοια κίνηση θα έπαυε να υπάρχει, οι χρήστες θα έχαναν αυτόματα την καλύτερη επιλογή που έχουν αυτή τη στιγμή και στην ουσία η εξέλιξη θα έκανε ένα βήμα πίσω. Ας είχε και η Apple συγκρίσιμο προϊόν και δε θα στενοχωριόταν κανείς με την προοπτική να κλείσει/πουλήθει/χαθεί η Palm και το WebOS της.

  • Στο τέλος θα μείνουν 3-4 επιλογές μόνο και αυτό ήταν, εννοώ επιλογές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολλών. Η LG έχει λόγο να προχωρήσει γιατί η Samsung έχει ήδη χτίσει το BADA και κάπως πρέπει να απαντήσουν. Το webOS έχει δείξει ότι παίζει και σε low end συσκευές μια χαρά. Η Lenovo έχει δοκιμάσει με Android αλλά όχι πολλά πράγματα. Η HTC δεν ξέρω αν θα κάνει αφού ήδη παίζει με Windows Phone 7 Series και Android. Μια τρίτη πρόταση στο portfolio της με την προοπτική για το δικό της κινητό είναι μάλλον κίνηση αυτοκτονίας. Μην ξεχνάμε ότι η Palm δεν έχει στρατιές developers όπως το Android πχ

 3. παντως πριν κατι μηνες οι φημες εδειχναν την Nokia να αγοραζει την Palm…Tεσπα…σε λιγο καιρο θα δουμε…!

  • Αυτό είναι από άλλο πλανήτη.. δεν έχουν λόγο να το κάνουν με 2 open sourced λειτουργικά, ένα εκ των οποίων είναι ήδη Linux.

Top

Show Buttons
Hide Buttons