Παγκόσμια πιστοποίηση ασφάλειας για το LG G4

by George Polyzos • On 20-08-2015 • AT 11:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LG G4_Ceramic

H LG Electronics ανακοίνωσε ότι το νέο smartphone LG G4 έλαβε πιστοποίηση ασφάλειας, μετά από αξιολόγηση της Εθνικής Συμμαχίας Ασφάλειας Πληροφοριών (National Information Assurance Partnership – NIAP).

Πρόκειται για τον ομοσπονδιακό φορέα διαπίστευσης ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος διαχειρίζεται τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα ‘Κοινά Κριτήρια Αξιολόγησης και το Πρόγραμμα Επικύρωσης’ (Common Criteria Evaluation and Validation Scheme – CCEVS), προκειμένου να αξιολογήσει τη συμβατότητα της ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Βάσει αυτών των πιστοποιήσεων, η συσκευή πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για μία σειρά Κυβερνήσεων για Κρυπτογραφικές Μονάδες, τόσο για τα στοιχεία της συσκευής (data-at-rest), όσο και για τα διαμετακομιζόμενα στοιχεία (data-in-transit), με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη προς χρήση για ένα υψηλά ελεγχόμενο εταιρικό περιβάλλον με κυβερνητικό επίπεδο ασφάλειας. Η πιστοποίηση από τη NIAP έχει αναγνωριστεί από 25 χώρες – μέλη με Κοινά Κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας, της Κορέας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

LG G4_Genuine Leather

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ασφαλής και αξιόπιστη πρόσβαση σε εταιρικά στοιχεία, το LG G4 είναι εξοπλισμένο με το πρόγραμμα GATE της LG, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη τεχνολογία για την ασφάλεια της πλατφόρμας, του δικτύου και των εφαρμογών, καθώς και τη λειτουργία Mobile Device Management (MDM), για τη διαχείριση της συσκευής. Αυτά τα διαδοχικά συστατικά ασφάλειας, βοηθούν στη διατήρηση της ακεραιότητας του software, ενισχύοντας την ασφάλεια του συστήματος και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα εταιρικά στοιχεία χωρίς συμβιβασμούς ή θυσίες στην απόδοση.

Από το 2013, η LG έχει ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητές της σε θέματα ασφάλειας των smartphones βάσει της GATE, μιας πλατφόρμας της LG ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις. Η LG GATE όχι μόνο αυξάνει την προσβασιμότητα σε πληροφορίες εταιρικών διακομιστών, αλλά επίσης παρέχει διαφορετικές επιλογές λύσεων ασφάλειας, όπως αντι-πειρατικό σύστημα (anti-hacking system) για το λογισμικό των επιχειρήσεων, και mobile λειτουργίες διαχείρισης συσκευών για smartphones.

Το LG G3 έλαβε επίσης πιστοποίηση από τη NIAP τον περασμένο Νοέμβριο και πέρασε την προαπαιτούμενη επιπλέον δοκιμή ασφαλείας από τον οργανισμό Security Technical Implementation Guide (STIG), βάσει του οποίου το G3 πληροί τις προϋποθέσεις για χρήση ως επίσημο smartphone του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Department of Defense – DoD) και συμβεβλημένων οργανισμών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons