Όχι και τόσο καλοί γνώστες της τεχνολογίας οι Millennials

by George Polyzos • On 09-06-2020 • AT 11:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Έρευνα της Specops δείχνει ότι οι Millennials δεν έχουν τη γνώση των τεχνολογικών θεμάτων που θα περίμενε κανείς.

Είναι αλήθεια ότι εάν ρωτούσε κανείς έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο για το ποιοι πιστεύει ότι κατέχουν την καλύτερη γνώση για τα θέματα της υψηλής τεχνολογίας, θα απαντούσε οι Millennials και όσοι ανήκουν σε μικρότερες ηλικίες από εκείνους, δηλαδή όσοι είναι κάτω των 37 ετών. Τα δεδομένα που φέρνει στο προσκήνιο μία πρόσφατη ενδιαφέρουσα έρευνα της Specops έρχονται να ανατρέψουν την πεποίθηση αυτή, καθώς τα ευρήματα είναι ενδεικτικά μίας αρκετά διαφορετικής κατάστασης.

Η έρευνα έγινε με ερωτήσεις σε 2.445 άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των Millennials, αναφορικά με τις γνώσεις τους για την τεχνολογία, αλλά και τις βασικές τεχνολογικές τους δεξιότητες, όπως οι ίδιοι μπορούν να τις κρίνουν. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε το δείγμα αυτό προέκυψε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 70% δεν μπορούσε να πει με σαφήνεια τι ακριβώς είναι το spam, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, δηλαδή ένα ποσοστό 34%, παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαγράψει το ιστορικό περιήγησης στον browser, μια διαδικασία που θεωρείται απαραίτητη για όλους του χρήστες του Παγκόσμιου Ιστού.

Το 76% των ερωτηθέντων δεν μπορούσε να ορίσει την έννοια του malware, ενώ ένα ποσοστό 67% δεν μπορούσε να εξηγήσει επαρκώς τι είναι το phishing. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι πληκτρολογούν στην μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν τη φράση what is VPN, αναζητώντας πληροφορίες για το ακριβώς είναι το εικονικό δίκτυο.

Πολλοί ακόμα ευρέως διαδεδομένοι όροι, όπως είναι το Firewall ή το Bandwidth, δεν είναι επαρκώς κατανοητοί από τους Millennials, δηλαδή από όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 22 έως και 37 ετών, παρόλο που χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά στις καθημερινές συζητήσεις. Το στοιχείο αυτό οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από τους Millennials κινδυνεύουν από τις διαδικτυακές επιθέσεις, δεδομένου ότι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις, αλλά είναι έντονοι χρήστες προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons