Η ακτινοβολία των κινητών βλάπτει (;)

by admin • On 04-05-2006 • AT 5:07 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Φαίνεται πως η χρήση κινητών τηλεφώνων δημιουργεί προβλήματα υγείας σε κάποιους. Το 10,9% από τους συμμετέχοντες σε σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν διάφορα συμπτώματα όπως προσωρινή κώφωση, παροξισμό και κούραση ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν αδυναμία συγκέντρωσης.

Είμαστε μακρυά από τις πρώτες γενιές παιδιών που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με αυξημένη ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα υπολογιστών (WiFi) κλπ και παρά τις αντιφατικές έρευνες για τις επιπτώσεις ή μη της ακτινοβολίας σε ανθρώπους πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το πείραμα να ολοκληρωθεί…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν 3 μήνες περίπου πήγα για καφέ με τον φυσικό μου και μου πει ότι σε έρευνα που κάνει σε συνεργασία με το ΕΜΠ βγάζουν διάφορα συμπεράσματα που έτσι και επαληθευτούν μετά το τέλος της έρευνας θα γίνει πάταγος.

    Μείωση γονιμότητας 30%, επιρροή λειτουργίας των εγκεφαλικών κυττάρων και τέτοια…

  2. Υπάρχουν πολλές, εννοώ πολλές, έρευνες που καταλήγουν στην μία ή άλλη άκρη. Ακόμα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδοτούν έρευνες που φυσικά δεν δείχουν ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων βλάπτει.

    Δεν ξέρω αν κατά τον σχεδιασμό θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλες συχνότητες ή κάτι άλλο για να αποφύγουν τα τυχόν προβλήματα από την ακτινοβολία. Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή χωρίς τα κινητά τηλέφωνα και όλες τις άλλες φορητές συσκευές που επικοινωνούν ή χρειάζεται να επικοινωνούν.

    Το μέλλον είναι φορητό και η επικοινωνία δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να γίνει ασύρματα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons