Οθόνη 651 ppi για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας από τη JDI

by Nikos Kaimakamis • On 02-01-2017 • AT 12:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

xiaomi-mi-vr_3

H JDI από την Ιαπωνία παρουσίασε μία οθόνη διαγωνίου 3.42 ιντσών με πυκνότητα 651 ppi η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές VR. 

H JDI έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία low temperature polysilicon (LTPS) για την κατασκευή της οθόνης της, με ανάλυση 1700×1440 pixels, η οποία λειτουργεί στα 90 Hz και θεωρείται ότι μπορεί να βρει εφαρμογή στην εικονική πραγματικότητα. Η ταχύτητα απόκρισης κυμαίνεται μεταξύ των 3 και των 6 μικροδευτερολέπτων, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βρει πιθανή χρήση σε ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, σε μία διαμόρφωση δύο παράλληλων οθονών, μία για το κάθε μάτι.

Η επίδοση των 651 ppi είναι μία μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα 400 ppi που συναντά κανείς σήμερα, ενώ η JDI σημειώνει ότι δεν θα σταματήσει εκεί, αλλά θα προχωρήσει και στα 800 ppi σύντομα. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι θα είναι ακόμα πιο ρεαλιστική η απεικόνιση ειδικά σε περιπτώσεις που γίνεται μεγάλο zoom σε λεπτομέρειες της εικόνας. Ο ανταγωνισμός στο πεδίο της οθόνης φαίνεται να ξεκινά να αναζωπυρώνεται στον τομέα των οθονών, αφού νωρίτερα μέσα στο έτος, η Samsung παρουσίασε μία οθόνη με 806 ppi, στις 5.5 ίντσες και με ανάλυση 3840×2160 pixels.

Το πεδίο του Virtual Reality αρχίζει σιγά – σιγά να αποκτά και τον ανάλογο εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα απεικόνισης του περιεχομένου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons