ΟΤΕGlobe και Hutchison Global ενώνουν τις δυνάμεις τους

by George Polyzos • On 20-05-2017 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Συμφωνία μεταξύ της ΟΤΕGlobe και της Hutchison Global Communications (HGC), ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ασία με κέντρο το Χονγκ Κονγκ, υπεγράφη στις 15 Μαΐου στο Σικάγο.

H ΟΤΕGlobe και η HGC ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παροχή μίας μοναδικής λύσης διεθνούς διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Οι δύο εταιρείες αξιοποιούν τα εκτεταμένα δίκτυα και τις υπηρεσίες δεδομένων τους, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων κορμού στην Ασία και στην Ευρώπη αντίστοιχα, καθώς επίσης και το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο Asia-Africa-Europe-1 (AAE-1), στο οποίο η OTΕGLOBE είναι ιδρυτικό μέλος. Τα δίκτυα των δύο εταιρειών, διασυνδέθηκαν στους κόμβους της ΟΤΕGlobe στην Φρανκφούρτη και της HGC στην Σιγκαπούρη, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν νέοι κόμβοι μεγάλων Ασιατικών πόλεων, μεταξύ των οποίων και το Χονγκ Κονγκ.

Η λύση διασύνδεσης που παρέχει η ΟΤΕGlobe, αποτελεί μία μοναδική πρόταση για τη διασύνδεση της Ευρώπης με την Ασία, η οποία δεν υπάρχει στα υπόλοιπα διεθνή καλωδιακά συστήματα. Συνδυάζει μία αξιόπιστη υποθαλάσσια διαδρομή από την Ασία στην Ευρώπη μέσω του καλωδίου ΑΑΕ-1, μία Μεσογειακή είσοδο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας (κόμβος Χανίων), εναλλακτική των καθιερωμένων εισόδων Γαλλίας και Ιταλίας, και το πλήρως προστατευμένο Ευρωπαϊκό χερσαίο δίκτυο κορμού της ΟΤΕGlobe.

Το υπέρ-υψηλών ταχυτήτων, νέας γενιάς καλώδιο ΑΑΕ-1, μήκους περίπου 25.000 χλμ, αναμένεται να λανσαριστεί το 2ο τρίμηνο του 2017 και θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο και από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η ΟΤΕGlobe είναι ο μόνος διεθνής πάροχος στην Ν.Α. Ευρώπη με δύο ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών που συνδέουν την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με την Ευρώπη, το GWEN (όδευση μέσω Ιταλίας) και το TBN (όδευση μέσω Βαλκανίων), ενώ έχει αναπτύξει και λειτουργεί Πανευρωπαϊκό δίκτυο τεχνολογίας IP/MPLS με παρουσία στα μεγαλύτερα κέντρα της Ευρώπης.

Επιλέγοντας να συνεργαστεί με την HGC, μία καθιερωμένη και αξιόπιστη εταιρεία με εκτεταμένο δίκτυο και ισχυρή παρουσία στην Ασία, η ΟΤΕGlobe κεφαλαιοποιεί την επένδυσή της στο καλώδιο AAE-1, ενώ παράλληλα εφαρμόζει τη στρατηγική της επέκτασης στην Ασία, διεισδύοντας στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες Ασιατικές αγορές.

Ως πάροχος διεθνών και ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η HGC παίζει σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση άλλων παρόχων (carrier’s carrier), μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και παρόχων Οver-The-Top (Google, Apple, Microsoft κλπ.), προσφέροντας στους πελάτες της διεθνείς και αξιόπιστες δικτυακές υποδομές, έτοιμες να υποστηρίξουν νέες ‘έξυπνες΄ εφαρμογές (intelligent network apps). Η παροχή της διασύνδεσης μέσω του καλωδίου ΑΑΕ-1, θα προσφέρει στους πελάτες της HGC μία εναλλακτική διαδρομή για τη διασύνδεση με την Ευρώπη, μέσω του γεωγραφικά διαφοροποιημένου (diverse) και αξιόπιστου δικτύου της. Με το λανσάρισμα του νέου καλωδίου, η HGC θα αποτελέσει μία διεθνή πύλη για την ανταλλαγή κίνησης των Ασιατικών εταιρειών με τον υπόλοιπο κόσμο, παρέχοντας αυξημένη δικτυακή κάλυψη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons