ΟΤΕ: Χρηματοδότηση 389 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα

by George Polyzos • On 19-09-2016 • AT 9:17 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Newsroom

OTE Management Meeting 2016 1

Η ΟΤΕ Α.Ε. ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης ύψους 339 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την σύναψη κοινοπρακτικού δανείου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε σύμβαση δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (BSTDB ή Παρευξείνια Τράπεζα), με στόχο την παροχή επιπλέον ρευστότητας για τις στρατηγικές επενδύσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και την επιτάχυνση της ανάπτυξης Δικτύων Νέας Γενιάς.

Το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ύψους 1,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνει την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς (NGA), το μετασχηματισμό του δικτύου σε IP και τη διάθεση νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επενδύσεις σε Δίκτυα Νέας Γενιάς αποτελούν σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και κάλυψη περισσότερων περιοχών, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα. Με την υλοποίηση της αναπτυξιακής επενδυτικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΟΤΕ αφενός στηρίζει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, αφετέρου συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 που έχουν τεθεί στη χώρα.

Η ΕBRD και η BSTDB έχουν πρόσφατα συμπεριλάβει στο πλάνο χρηματοδότησής τους ελληνικές εταιρείες, οι οποίες υλοποιούν συγκεκριμένες επενδύσεις σε έργα που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με το φιλόδοξο επενδυτικό του πλάνο, μακράν το μεγαλύτερο στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και με αναπτυξιακό χαρακτήρα, μπορεί να ωφεληθεί από την παρουσία τέτοιων οργανισμών στην Ελλάδα.

Στο κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD συμμετέχει ως Mandated Lead Arranger η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. H HSBC Bank Plc και η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ είναι Lead Arrangers, ενώ οι BNP Paribas S.A., Nomura International Plc, Alpha Bank Albania, Τράπεζα Πειραιώς A.E. και Cordiant συμμετέχουν ως Arrangers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons